Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 10 parmak Hızlı Klavye Kullanımı Kursu'na babasıyla birlikte katılan 6. sınıf öğrencisi Hüseyin Kulak, babası Tuncay Kulak'tan daha fazla kelime yazıyor.
Hızlı Klavye Kullanımı Kursuna katılan ve Meslek Yüksek okulunda memur olarak çalışan 43 yaşındaki baba Tuncay Kulak, " İş yerinde günümün hemen hemen tamamı masa başında yazışmalarla geçiyor. Bu nedenle hem zamandan tasarruf sağlamak, hem de işlerimi daha da kolaylaştırmak amacıyla 10 parmak F klavye kursuna katıldım. Bu arada ilk günlerde oğlum Hüseyin vakit geçirmek amacıyla benimle birlikte kurslara katılmaya başladı. Sağ olsun kurs hocamız Cemil Şimşek," Belge alamasa da öğrensin" diyerek ona da bir bilgisayar tahsis etti. Şu an dakikada benden fazla kelime yazıyor." dedi.
Kurs öğreticisi Cemil Şimşek," Hüseyin kursun başladığı ilk günlerde babasıyla vakit geçirmek için geldiğinde bilgisayarlara merakını her haliyle belli ediyordu. Deneme aşamasındaki ferformansını görünce kendisine bilgisayar tahsis ettik ve o günden bu yana bizlerle birlikte kurslara aralıksız devam ediyor. Gayette başarılı, şu anda babasını geçti ve dakikada 22 kelime yazıyor. Yakında 30 kelimeyi aşacağından eminim. Bizim amacımız Hüseyin'e belge vermek değil, onu eğiterek geleceğine yön vermek" diye konuştu.
(MU-EFE)

28.01.2013 11:46:53 TSI

Editör: Wan Haber