Spor Toto Süper Lig’in 6. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Ligde 10 puanla ikinci sırada yer alan Beşiktaş, 13 puanla lider konumda bulunan Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Zorlu karşılaşmada siyah-beyazlı ekip, seyirci avantajını kullanarak sahadan 3 puanla ayrılmayı hedeflerken, Fenerbahçe ise ezeli rakibini mağlup ederek zirvedeki yerini korumak istiyor.

EZELİ REKABETTE 339. RANDEVU
İki ekip, yarın oynayacakları mücadele ile birlikte 339. kez karşı karşıya gelecek. 91 yıllık rekabette Fenerbahçe’nin daha önce oynanan 338 müsabakada 128 galibiyeti bulunurken, siyah-beyazlılar ise 122 kez sahadan galibiyet ile ayrıldı. Oynanan 88 karşılaşmada ise taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 464 kez gol sevinci yaşarken, Beşiktaş ise 426 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalar da Fenerbahçe, 2-0 ve 1-0'lık skorlarla siyah-beyazlı rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.

DÜDÜK HALİS ÖZKAHYA'DA
Yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan müsabakayı Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya olacak.

976 MİLYON LİRALIK DERBİ
Beşiktaş, ligin 6. haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Dev derbi öncesi takımların toplam değerleri 976 milyon lirayı buluyor.

LİGİN EN PAHALI TAKIMI FENERBAHÇE
Fenerbahçe, 164 milyon Euro’luk değeri ile ligin en pahalı takımı konumunda bulunurken, siyah-beyazlı ekibin değeri ise 121 milyon Euro. Sarı-lacivertlilerin en pahalı ismi 15'er milyon Euro'luk değerleri ile Robin van Persie, Nani ve Markovic olurken, Beşiktaş'ta ise Gökhan Töre, 12 milyon Euro'luk değeri ile takımının en pahalı ismi.

EN GOLCÜ İSİMLER NANI VE CENK TOSUN
Ev sahibi ekip Beşiktaş'ta Cenk Tosun, ligin geride kalan haftalarında 4 gol, 1 asistlik performans sergileyerek takımının en golcü ismi olmayı başardı. Fenerbahçe'de ise yıldız futbolcusu Luis Nani 3 kez gol sevinci yaşarken, 2 golün de hazırlayıcısı oldu.

BEŞİKTAŞ LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI
Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, ligin geride kalan 5 haftasında rakip fileleri 13 kez havalandırarak ligin en golcü takımı unvanını aldı. Vitor Pereira'nın ekibi Fenerbahçe ise 5 haftalık periyotta rakip fileleri 8 kez havalandırdı. Atılan gollerin tamamını yabancı oyuncuların kaydetmesi dikkat çekti. 

Editör: Wan Haber