Romanya Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin ev sahipliğinde Brasov kentinde 16-22 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan European Youth Olympic Winter Festivaline (EYOWF 2013 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali) çeşitli dallarda çok sayıda sporcuyla katılan Erzurum kafilesi damgasını vurdu.
EYOWF 2013 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali 16-22 Şubat 2013 tarihleri arasında Romanya Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin ev sahipliğinde Romanya'nın Brasov kentinde düzenlenecek. Festival; Avrupa'dan Türkiye dahil toplam 49 üye ulusal olimpiyat komitesi bulunan resmi faaliyet programında yer alan olimpik bir yarışma. Oyunlarda; Artistik Buz Pateni, Kısa Kulvar Sürat Pateni (ShortTrack), Kayak Alp Disiplini, Kayaklı Koşu, Biatlon, Kayakla Atlama, Snowboard ve Buz Hokeyi branşlarında 1995 ve 1996 doğumlu sporcular madalya için yarışacak.
EYOWF'un, Avrupa kıtasında aynı anda birden çok olimpik kış sporu dalında müsabakanın yapıldığı tek büyük resmi kış sporu faaliyeti olduğu belirtilirken Türkiye'nin, oyunlarda buz hokeyi hariç tüm dallarda yarışacağı kaydedildi.
EYOWF 2013 KAFİLESİNE ERZURUM DAMGASI
Kafile Başkanlığını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yapacağı ekipte çok sayıda Erzurumlu sporcu yer aldı. Bununla birlikte Kayak ve Buz Pateni Federasyonu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren dallarda yarışacak olan milli sporcularımızın ekip şefliği iki Erzurumlu isim tarafından yapılacak. Kayak grubunun Ekip şefliğini Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık yaparken, Buz Pateni grubunun ekip şefi ise Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu.
BUZ PATENİ EKİF ŞEFİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDEN
İlimizin ikinci devlet üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi spora ve sosyal faaliyetlere olan desteğini en üst düzeyde sürdürmeye devam ediyor. EYOWF 2013 Milli Takım kafilesinde Buz Pateni dalı ekip şefliğini Erzurum Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu üstleniyor. Dr. Dilek Okuyucu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütüyor. İleri derecede İngilizce bilen ekip şefi, aynı zamanda Erzurum ilinin yetiştirdiği Türkiye Şampiyonu eski milli bir judocu.
MİLLİ TAKIM SPORCULARIMIZ BRASOV' DA MADALYA ALIŞKIN
Brasov şehri yüksek rakım özellikleri nedeniyle Avrupa'daki pek çok sporcu tarafından tercih edilen bir sportif kamp ve müsabaka yeri olarak da biliniyor. Şehirde önceki yıllarda düzenlenen çok sayıda artistik buz pateni yarışmasında milli sporcularımız Osman Akgün ve Melisa Sema Atik' in madalya başarıları bulunuyor. 2012 yılında düzenlenen CyristalSkate 2012 Artistik Buz Pateni Genç Erkekler Kategorisi Şampiyonu ise milli sporcumuz Osman Akgün.
(AA-AA-Y)

14.02.2013 12:00:02 TSI

Editör: Wan Haber