Eynesil ilçesinin ekonomik geleceğini ve yayla turizmini canlandırmak amacıyla bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda Eynesil Dizgine Deresi güzergahından Dizgine Sis Dağına ulaşımı için yeni yol kararı alındı. Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun davetli olduğu hakle katılmadığı bildirilen toplantıya Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı İbrahim Topal, Ören Belde Belediye Başkanı Habip Usta, İl Genel Meclis Üyeleri Nafız Çetinkaya ve Ziya Köse, Köseli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karadağ, Gümüşçay Mahalle Muhtarı Şeref Muzaffer Aydın, İshaklı Köy Muhtarı Akın Bodur, Ören Beldesi Belen Mahallesi Muhtarı Eyüp Kara ve vatandaşlar katıldılar.
Yolun ilçeye en kısa bir zamanda kazandırılması gerektiğini söyleyen Ak Parti Eynesil İlçe Başkanı İbrahim Topal Eynesil Sisdağı bağlantı yolunun ilçe adına yaklaşık 20 yıllık bir rüya olduğunu ve 1 yıldan bu yana hayata geçirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Topal " Sis Dağı Karadeniz sahiline en yakın yayla konumunda ve ilçemiz bundan pek fazla yararlanamıyor. İlçenin turizm geleceğini düşünerek Belediye Başkanlarımızın eşliğinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir çalışma içerisine girdik. Eynesil'le Sis dağını bir birin bağlayacak en kısa yol olma özeliğini de beraber getirtecek olan yolun etüt çalışmalarına stat verdik. Proje noktasında bazı eksikliklerimiz var. Arazi çalışmaları belirlenip sahipler ile görüşüp yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağız" dedi.
Ören Belde Belediye Başkanı Habip Usta yol çalışmaları için Belediye olarak ellerinden ne geliyorsa yapacak olduklarını söyledi. Usta " Yolun en kısa bir sürede başlanıp bitirilebilmesi için maddi kaynaklar oluşturulması gerekir. Bunun için İlçe Kaymakamından ve Sayın Giresun Valimiz Dursun Ali Şahinden taleplerimiz olacak. Hayırlı işimizde yanımızda olup bizlere destek olacaklardır" dedi.
Eynesil İl Genel Meclis Üyesi Ziya Köse 2012 yılının Ağustos ve Eylül aylarında yol için start verebilecek durumda oldukları halde vatandaşın fındık mahsulünü toplama zamanına dek geldiği için çalışmaları tehir etmek durumunda kaldıklarını söyledi. Köse " Vatandaş bahçedeki mahsulünü toplasın sonra başlarız dedik. Fakat hazırda bekleyen iş makinesi il genelinde başka bir yere kaydırılınca bu zamana kadar geldik. İlçe için büyük bir yatırımdır ve yayla turizmine büyük katkıda bulunacaktır" dedi.
(FB-EK-Y)

20.01.2013 13:00:34 TSI

Editör: Wan Haber