Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya Organizasyonu'nun hazırlıklarında bir aksama olmadığını belirterek, "Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her şey planlandığı gibi gidiyor. Herhangi bir gecikme söz konusu değil" dedi.
Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 'Dünya Botanik Expo'su 2016 yılında 'çiçek ve çocuk' teması ve EXPO 2016' adıyla Antalya'da düzenlenecek. Çalışmalar kapsamında EXPO 2016 Antalya Ajansı Ankara Ofisi, Eskişehir Yolu üzerindeki Tepeprıme İşmerkezi'nde açıldı.
Ofisin açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptı. Açılışa ayrıca Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Tunca Toskay, Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bakanlıkların temsilcileri katıldı.
Açılışın ardından ofisi gezen Bakan Eker, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Bizim esas çalışma ofislerimiz Antalya'da biz Ankara'da başkent olması dolayısıyla burada bir irtibat bürosu kurduk. Ankara'daki ofisini bir irtibat ve koordinasyon bürosu olduğunu belirten Eker, "O nedenle bir kaç arkadaşımız çalışacak. Diğer personeller Antalya'da istihdam edilecek. Genel sekreterliğinin daimi çalışma yeri Antalya'dır. İhtiyaç orası, buradaki kadro sınırlı olacak" dedi.
"EXPO 2016 çalışmalarının hızı yeterli mi?" şeklindeki soruya Bakan Eker, "Çalışmalar gayet iyi gidiyor. Planlandığı şekilde gidiyor. Kanun çıktı. Kanun yayınlandıktan sonra iki defa yönetim kurulu meclis toplantısı toplandı. Bürolar tutuldu. Gerek burası, gerekse Antalya'da çok güzel bir mevkide büyük bir büro tutuldu. Şuan o ofisi iç düzenlemeleri yapılıyor. Personelin atamalarına başlandı. EXPO alanıyla ilgili esas düzenlemelerle ilgili çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili çeşitli konularda bir takım yazışmalar yapılıyor. Dünyadaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolayısıyla her şey planlandığı gibi gidiyor. Herhangi bir gecikme söz konusu değil" diye cevap verdi.
Uzak Doğu'daki EXPO'ları da yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Eker, "Bu konuyla ilgili bu süre zarfında dünyanın neresinde benzer faaliyetler varsa yakından izleyeceğiz. Takip edeceğiz. Katılım sağlayacağız. 2016 yılındaki esas kendi yapacağımız EXPO hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.
Daha sonra Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya başkanlığındaki 3. Yönetim Kurulu Toplantısına geçildi.
(İA-ÖZ-E)

06.02.2013 16:10:52 TSI

Editör: Wan Haber