"Çiçek ve Çocuk" teması ile düzenlenecek, EXPO 2016 Antalya, için aday gösterilin 4 çiçek oylamaya sunuldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Antalya İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, EXPO'nun sembol çiçeği internet üzerinden halk tarafından oyları belirleneceği duyuruldu.
Açıklamada, Ankara'da 6 Şubat'ta gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 4 çiçek türü için oylama yapılması yönünde karar alındığına değinilerek, oylama yapılacak çiçekleri seçerken endemik tür olmaları, çiçeklenme zamanları, çiçekli kalma sürelerini dikkate alan kurul şakayık, papatya, menekşe ve yabani karanfilden birinin EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olmasına karar verildiği hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: " EXPO 2016 Antalya Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceğinden, oylamaya katılacakların çiçeklerin çiçekli kalma süresi ve çiçeklenme zamanını dikkate alarak oy vermeleri önem taşıyor. Oylama yapılacak çiçeklerin fotoğraflarının bulunduğu "www.expo2016antalya.org.tr" adlı sitede, çiçeklere ait diğer kriterler de yer alıyor. EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeğini belirlemek için yapılacak olan halk oylaması, 7 Mart'ta sona erecek. Sembol çiçek 8 Mart'taki yönetim kurulu toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacak."
(İA-İA-Y)

10.02.2013 18:43:52 TSI

Editör: Wan Haber