Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çocuk ve çiçek temalı EXPO 2016 Antalya Organizasyonu'nun sembol çiçeğinin çiçekler üzerinden halk oylamasıyla belirleneceğini söyledi.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Ankara Ofisi'nde Bakan Eker, başkanlığındaki 3. Yönetim Kurulu Toplantısına yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Bakan Eker, Antalya EXPO 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı'nın 3.'sünü yaptıklarını söyledi. Bu toplantıda öncelikle EXPO'yu temsil edecek sembol çiçek üzerinde yoğunlaştıklarını açıklayan Bakan Eker, üzerinde çalışılan çiçekleri Antalya ile paylaşacaklarına kaydetti. Seçilen çiçekleri kamuoyunun oylamasıyla sembol çiçek olacağının altını çizen Bakan Eker, "Kamuoyunun yapacağı oylamayla buna karar vereceğiz. Onlarında bize katkı sağlamasını bekliyoruz. Ajansın yapacağı faaliyetlerle ilgili bir usul ve esaslar belirlenerek, sahada yapılacak çalışmalar ve binaların yıkılması gibi kararlar aldık. Yıkım kakarı alındı. Onlar uygulanacak" diye konuştu.
EXPO ile Antalya'ya kalıcı eserler kazandırılacağını işaret eden Bakan Eker, "Bu kapsamda Antalya'ya büyük bir kongre merkezinin yapılmasıyla ilgili bir karar da aldık. Bir sonraki toplantıyı da 8 Mart 2013 Antalya'da yapacağız. Bunların kararlarını aldık. Sahada yapılacak bir takım çalışmaları Vali Ahmet Altıparmak ve yönetim kurulu olarak onlarda çalışma yapacak. Neyle ilgili o bölgede dikilecek ağaçlarla ilgili bir çalışma yapacaklar" şeklinde konuştu.
(İA-ÖZ-E)

06.02.2013 17:53:40 TSI

Editör: Wan Haber