Türkiye'nin önemli üretim ve ihracat merkezlerinden Bursa'da Eximbank şubesi açılması yolunda ilk adım atıldı.
Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Bursa'ya şube açılma sürecini başlatan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'i TBMM'deki ofisinde ziyaret ederek, bir süre önce söz verdikleri 2 personelin önünüzdeki günlerde Bursa'da görevlendirecekleri müjdesini verdi.
Ziyarette konuşan Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Bursa'nın önemli bir üretim ve ihracat merkezi olduğu söyledi. Geçen yıl Kasım ayında Bursa'nın üretim ve ihracat rakamlarını içeren bir dosyanın AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirten Kaplan, "Sayın vekilimiz dosya ile birlikte Bursa'da bir Eximbank şubesi açılmasını talep ettiler. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın oluru ile bize elden ulaştırılan talebi banka yönetimi olarak olumlu görüyoruz. Bankamızın mevzuatına göre şube açılması için yıl içinde belirli bir başvuru sayısı gerekiyor. Bursa'nın yüksek bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden şube açılması için ilk adımı atıyoruz ve ilk etapta Bursa'daki irtibat büromuzun 1 olan personel sayısını 3'e çıkaracağız" dedi.
Kaplan, "Personel sayımız arttığında bankamıza yapılacak kredi başvurularının sayısı da artacak. Bankamızda konunun uzmanı 2 personel belirledik. Bu personeli önümüzdeki günlerde Bursa'da göreve başlatacağız. Personelimiz bir yandan başvuru kabullerini yapacak, diğer yandan da bankamızın kredilendirme şekillerini Bursalı sanayicilerimize anlatacaklar. Böylece Bursa'nın işlem hacminin artacağına ve şube açılması için gereken sayıya çok kısa sürede ulaşılacağına inanıyorum" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin e Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'a ziyareti ve müjdeli haberi için teşekkür etti. 2012 yılı Eylül ayı verilerine göre Bursa'dan 264 firmanın sadece 283 milyon 517 bin 645 dolar Eximbank kredisi kullandığına dikkat çeken Milletvekili Şahin, "Bu rakam Bursa'nın ihracat rakamlarına göre çok düşüktür. Oysa aynı dönemde İzmir'de 386 firma, 1 milyar 25 milyon 290 bin 400 dolar Eximbank kredisi kullandı. İstanbul'da da 1385 firma 5 milyar 25 milyon 187 bin 298 dolar Eximbank kredisi kullandı. Rakamların açıkça gösterdiği üzere Eximbank irtibat bürosu tek bir eleman ile Bursalı ihracatçılarımızın ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor. Eleman sayısı 3'e çıktığında kredi kullanımının artacağına inanıyorum" dedi.
(MŞ)

14.01.2013 16:37:22 TSI

Editör: Wan Haber