Sarıyer'deki Metin Oktay Tesisleri, soğuk havalarda evsizlere sıcak bir yuva oluyor. Tesislerde 5'i kadın 259 evsiz vatandaş soğuktan korunmak için kalıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer'deki Metin Oktay Spor Tesisleri'nde yüzlerce evsizi kışın olumsuz şartlarından koruyor. Tesiste zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan 5'i kadın 259 evsiz vatandaş kalıyor. Sağlık kontrolünden geçirilen evsizler, daha sonra spor salonuna yerleştiriliyor. Banyo ve elbise ihtiyaçları karşılanan evsizler, böylece soğuk kış günlerinde sokakta kalmaktan kurtuluyor. Evsizlere, günde 3 öğün yemek veriliyor. Hasta olanlar tedavi edilirken, isteyenler de memleketlerine gönderiliyor.
Burada kaldıkları için memnun olduğunu söyleyen bir vatandaş, "20 yıldır sokaklarda kalıyorum. 25 gündür de buradayım. Sağ olsunlar ihtiyaçlarımızı karışlıyorlar" dedi. On gündür tesiste kaldığını söyleyen evsiz vatandaş ise "Caminin avlusunda kapalı bir mekanda kalıyoruz. Kış olduğu için bizi buraya getirdiler. Yemeğimizi veriyorlar. Yıkanıyoruz. Çamaşır veriyorlar, istediğimiz zaman dışarı gidip geliyoruz Allah devletimize milletimize zeval vermesin" diye konuştu.
(ÖFA-ÖK-Y)

07.01.2013 17:24:12 TSI

Editör: Wan Haber