Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 kişinin para istedikleri evsiz şahsı darp edip, içine sığındığı aracı ateşe verdiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, dün gece evsiz ve işsiz olduğu öğrenilen Ömer Alkan'ın (55) Bodrum Sanayi Sitesi İnce Oğlu Halil Efendi Sokak'ta bulunan karavanının yanına gelen 2 kişi para istedi. Badana boya işi yaparak geçinen Alkan'ın 'Param yok' sözleri üzerine şahıslar Alkan'ı darp etti. Şahıslar, daha sonra Alkan'ın kaldığı karavanı ateşe vererek, kafasından, kolundan yaralanan ve kaburgalarında kırık oluşan Alkan'ı yanan aracın içine attı. Saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, Ömer Alkan yanan karavanın içinden zorlukla çıkmayı başardı. Alev alev yanan aracı gören çevredeki vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracı söndürerek, 112 Acil Servis'i aradı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar ve kırıklar oluşan Alkan, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Parası olmadığı için döverek aracını yaktıklarını söyleyen Ömer Alkan, "Gece araçta yatıyordum, 2 kişi geldi benden para istedi. Param yok diyince beni dövmeye başladılar. Uzun boylu bir çocuk kafama vurdu. Daha sonra ise elinde bir gömlek vardı. Karavanın içine atarak tutuşturdu. Ben canımı zor kurtardım. Beni de yakacaklardı" dedi.
Olayın ardından Alkan'ı ziyaret eden sanayi esnafı, kendi aralarında topladıkları parayı ve kıyafetleri Ömer Alkan'a verdi. Sanayide kaporta işi yapan Mehmet Öztaş, "Biz kendi imkanlarımızla bu arkadaşa yardım ediyorduk. Zararsız bir kişiydi. Elimizden geldiğince esnaf olarak sahip çıktık ama bu son olay çok üzdü bizi. Sayın Kaymakamımız Mehmet Gödekmerdan'dan bu vatandaşa sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu. Öte yandan
Alkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve yanık servisinde tedavi gördüğü öğrenildi.
(EA-MB-CC-Y)

15.02.2013 15:31:31 TSI

Editör: Wan Haber