Babaeski Belediye Başkanlığı tarafından" Evlilikte Yaşanılan Sorunlar ve Etkili İletişim" konferas düzenlenecek.
Uzman Psikolog Alev Aykent'in sunumu eşliğinde gerçekleştirilecek seminerde ailelere sağlıklı bir evlilik için gerekli öneriler verilecek ve ailelerin sorunları dinlenilip ücretsiz olarak danışmanlık verilecek.
Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, sağlıklı evlilikler için ilk önce çiftler arasında sağlıklı bir iletişim kurulması gerektiğini söyledi.
Evlilik aile yaşantıları ve kültürleri farklı olan iki insanın aynı mekânı, aynı zamanı paylaşmaya başlamasıyla oluşan ve toplumumuzun temelini oluşturan bir değer olduğunu belirten Başkan Hacı;
"Evlilik, tüm dünyada olduğu gibi toplumumuzda da var olan en önemli ve en temel kurumlardan biridir. Sağlıklı ve mutlu bir evlilikte olması gereken saygı, sevgi, bağlılık ve güven duygularıdır. Bu duyguların eksilmesiyle veya yara almasıyla birlikte evlilik kurumunda anlaşmazlıklar, çatışmalar ve iletişim problemleri çıkabilmekte ve evlilikler sarsılarak boşanma davalarıyla sonuçlanabilmektedir. Boşanma davalarının artması ve evlilik kurumlarının yıkılması dolayısıyla yeni bir kavram olarak evlilikte meydana gelen sorunlar, iletişim bozuklukları ve çift terapisi, evlilik danışmanlığı alanlarını doğurmuştur" dedi.
(ŞG

07.01.2013 16:29:18 TSI

Editör: Wan Haber