Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, evlenecek çiftlere evlilik öncesi eğitim programı uygulanacağını söyledi.
Sarıkaya, evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgileri içeren programda "evlilikte iletişim ve yaşam becerileri" bölümünde aşk ve sevgi üzerine kurulan ikili ilişkilere, evliliğin ilk yıllarına, huzurlu çift ilişkisinin temel faktörlerine, evlilikte çatışmaya neden olan sebeplere ve bunların çözüm yolları anlatılacak.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, yaptığı açıklamada, "Yakın bir zamana kadar ülkemizde, evliliğe dair bilgi ve deneyimler kuşaklar arsında çoğunlukla geleneksel olarak aktarılmakta ve huzurlu bir aile ortamı sağlamak için bu yeterli görülmekteydi. Ancak son yıllar da iletişim ve eğitim imkanlarının artmasıyla bireysel beklentilerin çoğaldığı ve çeşitlendiği göz önünde bulundurulur ise huzurlu yuvaların kurulmasında geleneksel yöntemlerle birlikte görsel, yazılı ve elektronik hizmet vasıtalarının da kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir.
Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak evlenecek çiftlere evlilik öncesi eğitim programı uygulamasını başlatıyoruz. Evlilik konusunda gündelik hayata ilişkin temel ve kapsayıcı bilgileri içeren programımızda evlilikte iletişim ve yaşam becerileri bölümünde aşk ve sevgi üzerine kurulan ikili ilişkilere, evliliğin ilk yıllarına, huzurlu çift ilişkisinin temel faktörlerine, evlilikte çatışmaya neden olan sebeplere ve buların çözüm yollarına değinilecektir. Hukuk bölümünde eşlerin birbiri üzerindeki hukuki haklarına dair bilgi verilecektir. Evlilik ve sağlık bölümünde ise, üreme sağlığı, sağlıklı annelik gibi konulara ve evde yaşanan küçük ev kazalarında gerekli olan ilk müdahalelere ilişkin bilgilere yer verilecektir. Evlilik öncesi eğitim programımızla ilimizde evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarına ve huzurlu bir yuva kurmalarına destek olmayı amaçlamaktayız. Bu programla, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirini daha iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerini, birbiriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmelerini ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri, evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vereceği inancındayız. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliğinin imzalamış olduğu protokoller doğrultusunda ilki 12.03.0213 tarihinde Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kastamonu Belediyesi ve Halk Sağlığı Merkezi işbirliğinde evlenecek olan çiftlere evlilik öncesi eğitim konusunda bilgi verilecektir. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, yuva kurmak amacıyla hayatlarını birleştiren çiftlerimize de mutluluklar dileriz" dedi.
(Vİ-SA)

19.02.2013 14:48:22 TSI

Editör: Wan Haber