Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu Projesi kapsamında verilen eğitim seminerlerini tamamlayan 286 imam ve kadın Kur'an kursu öğretmenine, düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.
Şahinbey İlçe Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen törene; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beraberinde İl Müftüsü Ahmet Bulut, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve kursiyerler katıldı. Evlilik müessesesinin her geçen gün çatırdadığını, zayıfladığını ve boşanmaların arttığını kaydeden Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu, "Güçlü bir millet, güçlü bir toplum olabilmemiz için güçlü bir aileye ihtiyacımız var. Bu nedenle her birimizin, yani ailelerimizin sağlam temeller üzerine oturması gerekiyor. Ben evlilik okulu gibi özel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
İslam dininde ailenin önemine değinen İl Müftüsü Ahmet Bulut ise, huzurlu toplum için evlilik müessesesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu noktada Şahinbey Belediyesi organizatörlüğünde düzenlenen evlilik okulunun büyük önem taşıdığını söyledi.
Evlilik okulundaki amaçlarının mutlu bir aile, huzurlu bir toplum, iyi bir gelecek olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu da, "Sizler her hafta vaazlarınızda ve hutbelerinizde vatandaşlara evlilikle ilgili bilgiler veriyorsunuz. Biz, Evlilik Okulu Projesi'nde sadece Şahinbey Belediyesi olarak organizatörlüğünü yapıyoruz. Bu işin uzmanları sizlersiniz, bu noktada biz Zirve Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüzden oluşan ekiplerimiz kendi konularında dersler veriyorlar. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 3 bin 500 kişiye bu eğitimleri verdik. Evlilik okuluna katılan 2 yıllık evli bir hanım kardeşimiz bana şunu dedi; 'eşimle evlendiğimiz günden şimdiye kadar yaptığımız işlerden dolayı hiç bana teşekkür etmemişti, ama bu eğitimi almaya başladıktan sonra bana teşekkür etmeye başladı' dedi. Sizler de bu noktada zaten kadın hakları, erkek hakları, evlilik hukuku, hepsini biliyorsunuz. Buradaki güzelliklerden bir tanesi şu evlilik okulumuza nedense hep hanımlar çok iştirak ediyordu, beylerde ilgi alaka azdı ama bugün burada tersini görüyorum. Daha çok erkek kardeşlerimiz burada, ben bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

20.02.2013 12:41:36 TSI

Editör: Wan Haber