İzmir'de, iki çocuk annesine 1,5 yıl boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.
Karşıyaka ilçesi Örnekköy semtinde oturan ev hanımı G.S., 1,5 yıl önce aynı mahallede oturan ve maddi durumu iyi olmayan D.Ö. (31) adlı kadına yiyecek ve içecek yardımında bulunduğunu, bir keresinde evine gittiğinde bir erkek tarafından tecavüze uğradığını eşine anlattı.
D.Ö'nün kapıyı kilitlediğini söyleyen G.S, salıverilmesi üzerine evine gittiğini, bir süre sonra D.Ö.'ye kısa süreliğine kullanması için verdiği telefondan kendisine ulaşan kişilerin, "Elimizde çıplak görüntülerin var" diyerek buluşmaya çağırdığını, evde veya zorla götürüldüğü ormanlık alanlarda defalarca tecavüze uğradığını anlattı. Olayı duyunca şok geçiren G.S (33)'nin eşi, soluğu poliste aldı.
Şikayet üzerine harekete geçen Ahlâk Büro Amirliği ekipleri D.Ö., M.Y., E.Ç., H.İ.A., Ç.Ö., V.Y., E.Ş., Y.E.Y ve H.A'yı yakaladı. Zanlıların ev ve işyerlerindeki bilgisayarlara el konuldu. Zanlıların, sorgularında suçlamaları kabul etmediği, kadının kendi isteğiyle birlikte olduğunu söyledikleri iddia edildi.
D.Ö ise G.S'yi tanımadığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan V.Y. ve Y.E.Y savcılıkça serbest bırakıldı. Aralarında D.Ö'nün de bulunduğu yedi kişi tutuklandı.
(ARÇ-HO-Y)

17.12.2012 16:46:36 TSI

Editör: Wan Haber