İstanbul'da bir grup vatandaş, evlerinin kentsel dönüşüm alanından çıkarılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.
Kanarya'da oturduklarını belirten yaklaşık 40 kişi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Evlerinin kentsel dönüşüm alanından çıkarılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe veren grup, daha sonra konu hakkında bilgi aldı. Evinin kentsel dönüşüm alanından çıkarılması için dilekçe veren Hasan Büyübirer, "Bizim oranın akıbetini bilmiyoruz ama hep söylenti, bize bir açıklama yapan yok. Dairelerimiz yok pahasına alınacakmış, bizim ne kadar maaş aldığımız belli" dedi.
Ali Sözel ise, "Ben 52 senedir ikamet ediyorum. Vergilerimi bu zamana kadar ödedim. Devlet bize bir açıklama yapsın, bilgi versin" diye konuştu.
Ayten Sargın, "Riskli alan ilan edildiği için bunun sebebini öğrenmek istiyoruz. Bizim oturduğumuz bölge taş ocakları bölgesi, zemini en sağlam bölge. Bunun sebebini öğrenmek istiyoruz. Herhangi bir açıklama yapmıyorlar. Yıkım bildirimi gelmedi" dedi.
Olası bir duruma karşı çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, dilekçe veren grup olaysız şekilde dağıldı.
(MH-ET-CC-Y)

21.02.2013 13:52:20 TSI

Editör: Wan Haber