İzmir'de geçtiğimiz günden bu yana süren yoğun sağanak yağış, hayatı felç ederken bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ev ve iş yeri sahipleri her yağmurda aynı sorunu yaşadıklarını belirterek duruma isyan etti.
Birkaç gündür aralıklarla yağan sağanak yağışın etkisindeki İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış sabaha karşı birçok ev ve iş yerinin su altında kalmasına neden oldu. Vatandaşları sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek üzere uyandıklarında evlerine ve iş yerlerine su dolduğunu görünce duruma isyan etti. Özellikle Karşıyaka İlçesi Şemikler semti 6305 sokakta oturan vatandaşların bir çoğunun evini su bastı.
Sokakta bulunan 12 numarada oturan M.A.A.(35) adlı vatandaşın evini tamamen su basarken bir çocuk sahibi genç adam " Her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Belediye artık buna bir çözüm bulsun" dedi. Evlerini su basan diğer mahalle sakinleri de M.A.A.'ya destek verdiklerini söylerken, özellikle yağmurlu havalarda evlerini su basma korkusu nedeniyle rahat uyku uyuyamadıklarını ifade ettiler.
Bu arada bölgede incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen AK Parti Yerel Yönetimler Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar ve AK Parti Karşıyaka Halkla İlişkiler Başkanı Avukat Münir Ensari, sokakta onlarca evi su bastığını bildirirken Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyaka'yı sadece Mavişehir, Bostanlı ve Yalı'dan ibaret olarak görmemesini, ilçenin bütün kesimlerine eşit hizmeti götürmesi gerektiğini söyledi. Saatlerdir bölgede incelemelerde bulunduklarını söyleyen Münir Ensari " Opera binalarıyla adını duyurmaya çalışan belediyemiz buradaki vatandaşı görmezden geliyor. Biz saatlerdir buradaki insanlara yardımcı olabilmek için buradayız ama maalesef bir tek belediye yetkilisini burada göremedik" dedi.
(TG-Y)

27.01.2013 02:58:17 TSI

Editör: Wan Haber