İsrail ordusuna ait buldozerler, İsrail'in güneyindeki Nakab'da 5, Batı Şeria'daki Beytüllahm'de ise 1 Filistinli ailenin evini yıktı.

Filistinli Kestiro ailesinin bir ferdi olan iki çocuk, evlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İsrailli yetkililer tarafından yıkılmasına gözyaşları eşliğinde isyan etti.

Görgü tanıkları, İsrail polisinin Beyt Hanina mahallesindeki Filistinli Kestiro ailesinin evini kuşattığını, içerdekileri güç kullanarak dışarı çıkarttığını ve evi buldozerlerle yıktığını belirtti.

Kestiro ailesinden Enver, ailesinin evin ruhsatı almak için tüm kanuni yollara başvurduğunu, İsrail'in istediği gerekli tüm şartları yerine getirmesine rağmen ruhsat verilmediğini vurguladı.

Enver, yıkılan 2 katlı binanın 6 yıl önce inşa edildiğini ve ailenin 40 ferdini içinde barındırdığını söyledi.
Öte yandan Kudüs Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediye görevlilerinin vazifelerini yerine getirdiği kaydedildi.

İsrail askerleri, geçen hafta da izinsiz olduğu gerekçesiyle Silvan Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir ev ve üç bahçeyi kullanılamaz hale getirmiş, Filistinlilerin, evin izinsiz yapılmadığını ispatlayan belgeleri göstermelerine rağmen yıkıma devam etmişti. Daha sonra mahkemeden yıkımı durdurma kararı gelmiş, yıkım işlemi durmuş, ancak ev kullanılamaz hale gelmişti.

İsrail, Kudüs'te özellikle Silvan Mahallesi'nin bulunduğu bölgenin Kral Davud'un bahçesi olduğu gerekçesiyle son 20 yıldır Filistinlilere ait binaları yıkıyor.

Editör: Wan Haber