Bir hafta önce Abdulhalik Zirek’e ait evde sabah saatlerinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın esnasında dışarıda bulunan baba, köyden yükselen dumanı görünce evine koştu. Köylülerin yardımıyla eşi ve çocuklarını alevlerden kurtaran baba, olayı 110 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yangını kontrol altına aldı fakat ev içindeki eşyalarla beraber küle döndü. Jandarma ekiplerinin raporunda yaklaşık 15 bin TL maddi hasar tespit edilen yangında ailenin 4 aylık bebeği Rojda’nın yüzü yanarken, annenin ise korkudan bir ayağı tutmuyor.

Baba Abdulhalik Zirek Çaldıran Kaymakamlığı ve Çaldıran Belediyesi’ne birer dilekçe vererek yardım talebinde bulundu ancak iddiaya göre olay yerine giden Çaldıran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, Kaymakamın izinde olduğunu ileri sürerek bir şey yapamayacaklarını söyledi. Çaldıran Belediyesi ekipleri ise aileye sadece gıda yardımı yaptı.

Kurumların kendisine karşı tutumunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen işsiz baba Abdulhalik Zirek, “Evim, tüm eşyalarım yandı, bunun yanında 4 aylık çocuğumun yüzü yandı ve eşim korkudan bir ayağı tutmadığı için yürüyemiyor. Bütün bunların yanında devlet kurumları bana sırtını döndü. Evime gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli brandadan yaptığım barakada kalınabileceğini söyleyerek onurumu kırdı. 3 çocuğum var, en büyüğü 5 yaşında. Bu çocuklar branda altında nasıl kalabilir, bunu yetkililerin vicdanına bırakıyorum. Van Valiliği ve birçok milletvekili, bürokratı aradım fakat hiçbiri bana yardım etmedi. Artık devletten umudumu kestim. Sığınabileceğim kimse kalmadı. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

1-085.jpg

2-063.jpg

3-087.jpg

4-076.jpg

5-051.jpg

Editör: Wan Haber