Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Danışma Merkezleri projesi 81 ilde hayata geçiriliyor. Her ilde bulunacak 'aile danışmanları' vatandaşa rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verecek. Bu merkezlerden evlilik hazırlığı yapan çiftler, çocuk sahibi anne-babalar, boşanma aşamasındaki karı-koca yararlanabilecek. 2012 yılında 5 pilot ilde başlatılan proje, tüm kentlerde hayat bulacak. Vatandaşlar, ailevi yönden her türlü sorunları için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurabilecek.
 
BOŞANMAYA ÖZEL ÖNLEM
 
Boşanmak üzere olan çiftler için özel bir hazırlığı bulunan bakanlık, aile mahkemeleri ile işbirliği halinde çiftlere danışmanlık hizmeti verecek. 'Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti' yılsonuna kadar ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Bu programlarda önceliğin, 'aile düzeni ve sağlığının korunması' olduğu belirtiliyor. Projeyle bireylerinin sorunları ile eşler arasında ilişki ve iletişim problemlerine de el atılacak. Böylece ailevi meselelerin 'şiddete yönelmeksizin' çözülmesi sağlanacak. Program, boşanmış bireylerin çocuklarına da bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için uyum desteği sunacak. Tek ebeveynli ailelere ise danışmanlık ve destek hizmeti verilecek.
 
Şiddet görene avukatlık hizmeti
 
Aile Danışma Merkezlerinin asıl görevi ise aile içi şiddetin önüne geçmek olacak. Bu merkezler aile içi şiddet sözkonusu olduğunda çiftlere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek. Ancak çiftler yine anlaşamadığı takdirde hangi taraf şiddet gördüyse bakanlık bu kişinin yanında yer alarak bu bireye karşı taraf hakkında dava açması yönünde telkinde bulunacak. Eğer davacı taraf mahkeme masrafını karşılayamayacak durumdaysa Aile Danışma Merkezleri, davacı eşin avukatlığını da üstlenerek bireyin hakkını savunacak. yenisafak
Editör: Wan Haber