Bu yıl birincisi düzenlenen "Van Evlilik İhtiyaçları Fuarı" kapılarını açtı. İlk günde yoğu ziyaretçi çeken fuar 4 gün boyunca açık olacak.

Orta Doğu Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara 36'sı il dışından olmak üzere 100 firma katıldı. Mobilya, gelinlik, ev eşyası gibi yüzlerce ürünün yer aldığı fuar 22 nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. İlk gün olmasına rağmen yeni evleneceklerin yoğun ziyaretiyle karşılaşan fuar ileriye dönük umut verdi. 36 farklı ilden gelen firmalarda burada ürünleri sergilerken, Van’da da önemli firmalar katılım sağladı. Van adına turizm ve tarım hayvancılık fuarının ardından evlilik ihtiyaçları fuarı önemli bir yere sahip olacak. Fuarda ayrıca gelinlik defilesi de yapılacak.

TÜRKMENOĞLU: ÇADIRLARDA FUAR YAPILIYORDU

Fuar açılışında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, güzel bir fuar ve kongre merkezine sahip olduklarını söyledi. Türkmenoğlu, "Bu tür fuarlar daha önce çok kısıtlı imkanlarla çadırlarda yapılırken, şimdi ise müthiş büyük kongre merkezinde yapılıyor. Önceki dönemlerde Van'da tek tük fuar yapılırken, artık her ay bir, iki fuar yapılıyor. Bu da Van'ın zenginleştiğini, büyüdüğünü ve kendi hinterlandından bir çekim merkezi olduğunu bir göstergesidir." diye konuştu.

"ÖNEMLİ BİR TANITIM OLANAĞI SAĞLIYOR"

Geçtiğimiz günlerde inşaat fuarının Van'da yapıldığını hatırlatan Türkmenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yapılan bu fuarlar ilimizin tanıtımına katkı sunmasının yanı sıra elbette ki sektörel anlamda bizim için bir tanıtım vasıtasıdır. Kurdeleler kesilir ama fuarları insanların doldurması gerekir. Fuara katılan katılımcılarımızı mutlu etmemiz lazım. Burada stant kuranların bir amacı var. Bu yüzden de buraya katılımın fazla olması gerekiyor." Amaçlarının fuarları uluslararası fuarlar grubuna getirmek olduğuna işaret eden Türkmenoğlu, daha yoğun katılımlı fuarlara imza atmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

İNAN: 100 FİRMA KATILDI

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar, fuar alanlarını gezdi. Fuara katılan firma sayısıyla ilgili bilgiler veren New İpekyolu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Faysal İnan, bu yıl ilkini yaptıkların fuarın startını verdiklerini belirtti. İnan, "100 katılımcı firmamız fuara katıldı. Fuara katılım noktasında büyük bir reklam çalışması yaptık. Biz şehrimizin fuarlarda marka şehir haline gelmesi adına bütün gayretimizle çalışıyoruz. İnşallah halkımızın teveccühüyle de bölgedeki en iyi fuarı gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

36 İLDEN KATILIM VAR

100 firmanın 36'sının farklı illerden geldiğine işaret eden İnan şöyle konuştu: "Her ilin kendine has ürünlerini burada sergiliyoruz. 64 kendi ilimizden firmamızı fuarımıza dahil ettik. Fuar alanımıza bir sahne var. Bu sahnede fuar tarihleri içerisinde defile sergileyeceğiz. Aynı şekilde bu sahnemizde yerel sanatçılarımızın konserleri de olacak. Fuarımız 4 gün boyunca hareketli geçecek."

GÜVENÇ: HERKESİ FUARA BEKLİYORUZ

İstanbul'dan fuara katılan firma yetkilisi İlkay Güvenç de, "Van'da evlilik fuarı ilk kez yapılıyor. Evlilik fuarları önemlidir. Çünkü yeni evlenecekler için tüm hizmetlerin sunulduğu bir alandır. Aynı zamanda indirimlerden de yararlanabilecek alanlardır. Herkesi fuara bekliyoruz."(Şehrivan Gazetesi)

Editör: Wan Haber