İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin Bağyurdu Mahallesinde yaşayan Asiye Dalgıç, iki yıldır evine kanalizasyon yaptırmak için mücadele ediyor.
Emekli olduktan sonra yaptırdığı evine iki yıldır kanalizasyon bağlatamayan Asiye Dalgıç, şöyle konuştu: "Tüm yetkililer artık ismimi ezberledi ama bir türlü protokoller gerçekleşmiyor. 80 yaşında beyin ameliyatı geçirmiş babam, 78 yaşında bel fıtığı hastası annem var. Ben kendim emekli oldum ev yaptım. Ruhsatlı, planlı, projeli her şeyi kanuna uygun. Evde oturuyorum, tuvaleti kullanamıyorum. Millet aya gidiyor ben tuvaletime gidemiyorum. Babam 80 yaşında tuvalet ihtiyacında kahveye gidiyor. Annem gündüz komşuya gidiyor. Gece torbayla ihtiyaç gideriyoruz. Komşuların kanalizasyon paralarının yarısını ben ödeyeceğim artık. Ruhsatlı, planlı, projeli ev yapıyoruz ama tuvaleti kullanamıyoruz. Nasıl bir şey bu ben anlayamadım. İki yıldır bütün resmi başvurularımı yaptım, en son olarak artık medyadan sesimi duyurmak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun."
Asiye'nin 78 yaşındaki bel fıtığı hastası annesi Fatma Dalgıç da, yürüyemediğini, bastonla gezdiğini, dışarı çıkamadığı için komşulara gitmekte zorlandığını söyledi. Fatma Dalgıç, en yakın zamanda kanalizasyonlarının bağlanmasını istedi.
(HÇ-HO-Y)

23.01.2013 09:11:21 TSI

Editör: Wan Haber