Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 ay evden uzaklaştırma cezası alan koca, gidecek bir yer bulamayınca sokakta yatıp kalkıyor.
Bağ Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet K. (46), eşi Habibe K. ile 1 hafta önce kavga etti. Habibe K. da eşinin kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle polise başvurdu. Habibe K.'nın şikayeti üzerine Mehmet K.'ya 1 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Gidecek bir yer bulamayan 5 çocuk babası Mehmet K. 1 haftadır sokakta yatıp kalkarken, 17 yaşındaki oğlu Mümtaz K. ise bu olayın ardından fare zehri içerek intihara kalkıştı. Bir parkta son anda polis tarafından bulunup kurtarılan genç, hastanede yoğun bakımda 2 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi.
Evden uzaklaştırıldığından dolayı sokaklarda rezil olduğunu söyleyen Mehmet K., "Ben eşimi dövmedim dahi. Tartıştık sadece. Eşim ise beni döver korkusuyla polise başvurmuş. 5 çocuğum var. Ben burada rezilim, onlar evde rezil. Ne yiyorlar, ne içiyorlar bilemiyorum. 17 yaşındaki oğlum ben eve gelmeyince durumu öğrenmiş, 'Babamı bulacağım' demiş, sonra parkta fare zehri içmiş intihara kalkışmış. Bu nasıl cezadır, bu nasıl kanundur. Ev benim evim, böyle kanun olur mu?" dedi.
Eşine evden uzaklaştırma cezası verilen Habibe K. ise, gazetecilerle görüşmek istemedi.
(SLÇ-AKL-CC-Y)

29.01.2013 11:13:36 TSI

Editör: Wan Haber