Bursa'da işsiz kadınlar için çözüm yöntemi arayan BEKSİAD ve BUSMEK, getireceği makinelerle kadınlar artık bebek elbisesi dikecek. Kursu bitirecek olan kadınlar ise ihtiyaç olan fabrikalarda hemen işe başlayacak.
Bursa'da çalışmak isteyen ancak iş bulamayan kadınlar için çözüm arayışına giren iki kuruluş farklı bir yöntem geliştirdi. Bebe giyimi için kullanılan makineleri getiren Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) makineleri Bursa Meslek Edindirme Kursu'na (BUSMEK) verecek. Merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi'nde kurulacak kursu bitiren kadınlar, ihtiyaç olan fabrikalarda hemen işe alınacak. Yoğun bir şekilde kurs görecek olan kadınlar, kullandıkları makinelerde bebekler için mont, elbise, hırka dikecek. 4 aydır hazırlık yaptıklarını ifade eden BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Güler, Bursa'nın eksiği olan işçi-işveren birleşmesini bir araya getirmek için birliktelik oluşturduklarını belirtti. Bebe sektöründe elemana ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Güler, "Tablonun diğer tarafına baktığınız zaman Bursa'da işsizlik çok fazla var. İkisini bir araya getirelim dedik. Hem sektörümüz bundan yararlansın, hem de Bursa halkı bundan yararlansın. Zaten bebe ve çocuk konfeksiyonu Bursa'nın bir vitrini haline geldi. Bölgede canlılık haline geldi. Kadın iş gücünün çok rahat iş bulabildiği bir alan bebe ve çocuk konfeksiyon sektörü. Buna istinaden bizde evdeki ev hanımlarını ve bölgedeki özellikle Yıldırım ilçesindeki işsiz vatandaşlarımızı iş sahibi olabilmesi adına ne yapabiliriz diye düşündük ve kurs düzenleyelim dedik" dedi.
Çalışmayı BUSMEK ile birlikte yaptıklarına dikkat çeken Güler, önümüzdeki günlerde kursun açılacağını hatırlattı. Yapılan duyuruların ardından başvuruları değerlendireceklerini söyleyen Güler, "10 Şubat'ta ilk kursiyerlerimiz kurslarına başlayacak. Kurslarımız Erikli bölgesinde olacak. Erikli'ye girişte hemen sağda binamız var. Orada kurs binamız hazırlandı. Sınıflarımız hazırlandı. Makineleri biz BEKSİAD olarak temin ettik. Şuanda onlarda kuruldu ve çalışır hale geldi. Müracaat etmek isteyenler yapabilirler. İlk planımız 100 kişilik bir kursiyeri orada ağırlamak. 100 kişiyi eğitimden geçirdikten sonra gerçekten bu işi öğrenmiş olarak sahaya göndermek istiyoruz" dedi.
(ET-

26.01.2013 11:20:19 TSI

Editör: Wan Haber