Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konuksever Mahallesindeki AVM planlamasını cinayet olarak değerlendirdi.
Antalya'nın önde gelen işadamı ve işkadınları ile Khan Otel'de buluşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, burada kent gündemi ile ilgili soruları yanıtladı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında gündeme gelen AVM planlaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Evcilmen, AVM planlamasının Meclis'e getirilişine dikkat çekilmesi gerektiğini söyledi. "Bu plan meclise getirilmemeliydi" diyen Evcilmen, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 25 binlik plan şahıs talebi olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getiriliyor. 25 binlik plan yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesi'nin. Bu plan kişi veya şirketler için yapılıyor. Böyle bir yanlışı bu meclis yapmamalıydı. Bu plan bir telaş içerisinde getirildi. Bu telaş nedir?"
Konuksever Mahallesi'ndeki AVM planlamasını yargıya taşıyacağını ifade eden Evcilmen, 40 bin metrekarelik alanın 15 bin 500 metrekaresinin tasarrufunun Muratpaşa Belediyesine ait olduğunu bildirdi. Buna rağmen kendilerine hiçbir şey sorulmadığını kaydeden Evcilmen "Bizim adımıza birileri planlama yapıyor. Devam meclisinde karar geçiriliyor. İtirazım ise reddediliyor. Ancak, bu iş burada bitmedi. Ben bunu yargıya taşıyacağım. Daha bu planlamanın 5 binliği, binliği var. Bu süreci sürekli diri tutmaya çalışacağım" dedi.
Her açılan AVM'nin binlerce esnafı yok ettiğini ifade eden Başkan Evcilmen, "Konuksever'deki AVM planlaması bir cinayettir. Esnafın yok olmasıdır. Esnaf bu kentin omurgasıdır. Bunu yok sayamazsınız" şeklinde konuştu.
(HO-Y)

13.01.2013 16:36:51 TSI

Editör: Wan Haber