Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ve oda başkanlarını birlik binasında ziyaret etti.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve beraberindeki heyet, mesai bitiminde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasına gelerek Başkan Abdullah Sevimçok ve oda başkanları ile bir süre görüştü. Aynı zamanda CHP Muratpaşa Meclis Üyesi olan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu'nun da aralarında bulunduğu oda başkanları tarafından ağırlanan Evcilmen, AESOB Toplantı Salonu'nda Sevimçok ve oda başkanları ile görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sevimçok, Başkan Evcilmen'e AVM'ler konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
Başkan Evcilmen açılan her AVM'nin o bölgenin esnafına ciddi zarar verdiğini belirterek, esprili dille "Kent içindeki AVM'lere ciddi alerjim var" dedi. Başkan Evcilmen, "Bizler esnaf olgusunu asla yok sayamayız. Çünkü esnaf bir kentin omurgasını oluştururl. Esnafı olmayan kentlerin ne ekonomileri düzgün olur ne de turizmleri. Ben hep esnafın yanında oldum. Esnaf adına hep sözcü oldum. Kent merkezinde açılan her AVM açıldığı bölgenin esnafına ciddi zarar verir, oradaki esnafı bitirir. İşte bu yüzden kent içindeki AVM'lere ciddi alerjim var" dedi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise "Esnaf sayısı bakımından Antalya İstanbul ve İzmir'den sonra büyüyen üçüncü büyük ilimiz olmuştur. Nüfusa göre bunu endekslersek de Türkiye'nin birincisiyiz. Kent merkezinde açılan AVM'ler ve ustalık belgesi ile ilgili de çok büyük sıkıntılarımız var. Ustalık belgesi yüzünden ciddi esnaf kaybımız oluyor ve üyelerimizin çoğu Ticaret Odası'na geçiyor. Bu duruma acilen bir çözüm getirilmesi gerekmekte. Örneğin küçük bir büfeci esnafının Ticaret Odası'nda işi ne? Ama gel gelelim ustalık belgesi yüzünden o esnaf Ticaret Odası'nda istenilmediği için kaydını oraya yaptırıyor. Şirketlere hiçbir sözümüz yok ama küçük esnaf yerinde kalmalı ve ilgili odaya kaydını yaptırmalı" diye konuştu.
Balıkçı esnafı içinde bir proje hazırladıklarını açıklayan Başkan Evcilmen de, Antalya'nın çok yakında balık pazarına kavuşacağını açıkladı. 44 dükkanın yer alacağı balık pazarı sayesinde vatandaşın hem taze balığını alabileceğini, isterse orada pişirilmesini isteyeceğini söyledi.
(SK-Y)

18.02.2013 16:49:03 TSI

Editör: Wan Haber