Çorum'un Boğazkale ilçesinde bağlı Evci beldesinde 40 yıllık rüya gerçek oluyor.
İnşaatına başlanan Evci Barajı ile birlikte 11 bin 500 dönüm arazi suyla buluşacak. 50 milyonluk TL'lik yatırımla birlikte Evci, Çorum'un Çukurovası olacak.
Evci Belediye Başkanı Nihat Sarıerik, Evci Barajı'nın devletin bölgele yaptığı ikinci büyük olduğunu belirterek, barajın tamamlanarak hizmete girmesinin ardından yöre halkının gelir seviyesinin yükseleceğini söyledi.
Evci'nin Çorum'un Çukurovası olacağını dile getiren Sarıerik, bölgede geleneksel arpa, buğdayın dışında katma değeri yüksek, gelir getirisi fazla olan ürünlerin ekileceğini belirtti. Alternatif tarım ürünleri ile birlikte Evci'deki gerçekleşecek zenginleşme ile göçün önüne geçileceğini dile getiren Sarıerik, "Ayrıca barajla birlikte iklimimizde değişecek. Ilıman ve yağışlı bir iklim olacak. Bununla birlikte bu bölgede piknik alanı bulunmamaktadır. O bölgede piknik ve mesire alanları yaparak insanların aileleriyle birlikte rahat piknik yapmalarını sağlayacağız. Barajın hizmete girmesiyle Evci tamamen değişmiş olacak. Biz, Evci'nin gelecek yüz yılını, iki yüz yılını planlıyoruz" dedi.
(SŞ-BÖ)

18.12.2012 17:36:18 TSI

Editör: Wan Haber