Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projelerinden 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' isimli projenin çalışmaları sürüyor.
Antalya Gönüllüleri Derneği ile ortak yürütülen projeyle, Antalya'nın en çok göç alan Kepez İlçesi'nde yaşayan 50 kadın haftanın dört günü ebru sanatını öğrenmek için ders alıyor. Kadınlara haftada bir gün de drama dersleri veriliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın eşi ve Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın, kadınların çalışmalarına katıldı. Günseli Akaydın, kadınları tebrik ederek, "Kadın sadece ev işleri ve çocukla ilgilenmemeli, gündelik hayatın içerisinde yer alarak, kendini geliştirmelidir. Bu etkinlik kadınların kendilerini ifade etmesinde önemlidir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nda çalışan genç sağlıkçılar tarafından yürütülen proje ile çağın önemli sorunlarından biri olan depresyona karşı bilinç oluşturmak, tarihte çok eski zamana dayanan ebru sanatının bir terapi yöntemi olarak kişilere ve hayatlarına etkilerini ortaya koymak ve bu yol ile sanat sağlık ilişkisinin irdelenmesinin amaçlandığı bildirildi.
Proje kapsamında, ebru çalışması ile kadınların yaşanmışlıkları, düşünceleri, hayalleri ebru teknesinde birer şekle dönüşeceği ve tekrar uzmanlar gözetiminde yapılacak olan psikanaliz testleri ile ebrunun kişiler üzerindeki olumlu etkisinin ölçüleceği kaydedildi. Kurs sonunda ise 'Ruhun Görsel Müziği: Ebru' sergisi açılacağı belirtildi.
(SK-Y)

08.01.2013 12:35:28 TSI

Editör: Wan Haber