Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı'nın (KOSGEB) kursu sayesinde Giresun'un Tirebolu ilçesinde yaşayan Emine Cebeci'nin hayatı değişti. Daha önce ev hanımı olan Emine Cebeci KOSGEB'in önce kurs, daha sonra desteği ile istihdam sağlayan iş kadını oldu.
Ev hanımıyken eşinin desteği ile KOSGEB kurslarına katılan, Emine Cebeci, Tirebolu'da ilk bayan iş kadını olmasının yanı sıra yine bir ilke imza atarak Karadeniz Pidesi'ni şoklayarak süper market raflarında yer aldırmaya hazırlanıyor. Karadeniz Pidesi'ni şoklama yöntemiyle marketlerde yer aldırmaya hazırlanan Emine Cebeci, bir çok ev hanımına örnek olacak girişimde bulundu.
Ev hanımı olduğu için daha önce sadece ev işlerinden anladığını belirten Emine Cebeci, şimdi beş kişiye istihdam sağlayan işletmenin sahibi oldu.
Başarısının arkasında eşinin olduğunu belirten Cebeci "Eşimin desteği ile KOSGEB kursuna giderek bir girişimdi adayı oldum. Daha sonra Karadeniz Pidesi'nin bölge potansiyelinde bir boşluk olduğunu düşündüm. Pizzadan yola çıkarak Karadeniz Pidesi'ni de şoklayarak marketlerde neden pazarlanmadığını düşündüm. Sadece pide dükkanı açıp dükkana gelenlere hizmet vermek yerine pizzada olduğu gibi şoklayarak süper marketlerde satabilir miyiz diye düşündüm. Bu doğrultuda yaptığımız araştırma ve projeleri KOSGEB ile paylaştım. Araştırma ve denemelerimiz sonucu pidenin de30 derecede şoklanarak tazeliğini koruyacağını gördük. Daha sonra bu doğrultuda hazırladığımız projeyi KOSGEB'e sunduk ve kabul edildi. Proje kapsamında KOSGEB desteği ile pide fırını ve salonu açtık. İlk aşamada pide salonumuzu ilke halkının hizmetine sunduk.Damak tadı ve hijyen koşullarıyla beğeni topladık. İkinci aşamasında ise30 derecede şokladığımız Karadeniz Pidesi'ni anlaşma yaptığımız marketlerin raflarında müşterilere sunacağız. Böylelikle pizzanın yerini çok yakında pideler alacaktır" dedi.
Kendi başarısının bir çok örnek olmasını da isteyen Emine Cebeci, ev hanımlarına tavsiyelerde de bulundu. Bir ev hanımı olarak başarıya ilk adımı attığını belirten Emine Cebeci "Başarıya ilk adımı atmakla birlikte düşüncelerimi hayata geçirmek için çalışıyorum. Ev hanımlarına tavsiyem hangi dalda yetenekliyseler o alanda KOSGEB desteği kullanarak kendi işlerini kurabilirler. Ben bir ev hanımı olarak bunu başardıysam başka bayanlarında başaracağına inanıyorum. Memleketimde çok yetenekli bayanların olduğuna inanıyorum. Onların da iş hayatlarına adım atmalarını istiyorum" diye konuştu.
(AB-ÖS-Y)

23.01.2013 11:42:25 TSI

Editör: Wan Haber