Van’ın Erciş ilçesinde Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) bağlı baraj ve hidroelektrik santrallerde görevlendirilecek özel güvenlik görevlileri, yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle işlerine başlayamazken, sorunun çözülmesi için özel güvenlik firma yetkilisi Şahin Yağar ile AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı’na gelerek sıkıntılarını çözmeye çalıştılar. 


AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı binası önünde işe başlayacak olan özel güvenlik görevlileri ile birlikte basın açıklamasında bulunan özel güvenlik firma yetkilisi Şahin Yağar, firma olarak şartları yerine getirdiklerini ancak, atanan görevlilere ilgili kurum tarafından onay verilmediğini belirtti. Sorunun kendisinden kaynaklanmadığını da anlatan Yağar, “Van ve ilçelerinde görevlendirilmek üzere Van EÜAŞ Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 43 güvenlik personeli alınacaktı. Bizler yapılan ihale sonunda İŞ-KUR’dan isim talep ettik. Bize verilen isim çıktılarıyla birlikte görevlilerimize resmi kıyafetlerini de giydirerek ilgili yerlerde göreve başlattık. Van’daki EÜAŞ yetkilisi bize iktidar partisinin bazı yetkileri tarafından belirlenen listenin işe başlatılmasını istedi. Aksi halde yapılan ihaleyi iptal edeceğini söyledi. 43 personel bu şekilde mağdur edildi. Bunun üzerine İŞ-KUR aracılığıyla aldığımız güvenlik görevlileri aileleri ile birlikte işyerimi işgal ettiler. Kendilerine konunun benimle ilgisinin bulunmadığını belirttim. Hep birlikte sorunun çözümü için AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı’na geldik. Durum bundan ibaret” dedi.


Şahin Yağar, açıklamasının ardından başlayamayan insanları da yanına alarak AK Parti İlçe Başkanlığı binasına çıkarak burada İlçe Başkanı Mürsel Göral’a durumu ilettiler. Firma yetkilisi ve mağdurları dinleyen AK Parti Erciş İlçe Başkanı Göral, konunun partisiyle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Bu kurum Erciş’te değil, Van’dadır. Biz tamamıyla bu olayların dışındayız. Hiç bir kardeşimizin alınıp alınmamasıyla alakalı zerre kadar bir işimiz yoktur. Bu konu tamamıyla kendi içinde İŞ-KUR ve ilgili kurum sorumluluğu içindedir. İki bin hemşehrimiz şu an İŞ-KUR aracılığıyla çalışıyor. Bunlar için de zaman zaman sertifikalı insanımızı öneriyoruz. İş buldukları zaman İŞ-KUR aracılığıyla işe alıyorlar. Bu alınanlarla da zerre kadar hiçbir ilgimiz yok. Parti olarak kesinlikle buna müdahil değiliz. Bizi bu işin içine çekmek isteyenler olabilir. Bu kurum sizi alıyorsa biz buna müdahil olamayız” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından, mağdur görevliler ile aileleri parti binasından ayrıldılar.

Editör: Wan Haber