Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde, Etüt Proje Başmühendisliği tarafından ağaçlandırma ve toprak muhafaza şeflerine yönelik, 'Proje Düzenleme Esasları ve Ön Etüt Raporlarında Tespit Edilen Eksiklikler' konulu eğitim semineri düzenlendi.
Seminerde konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, 2012 yılında güzel ve yararlı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Problemleri yöre insanlarımızın bizzat yanına giderek yerinde çözümler ürettik. Fakat bazı konularda zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Bu gün yapacağımız bu eğitimle etüt proje konusunda da artık daha programlı, zaman planlamasının daha iyi yapıldığı bir çalışma yılı hedeflemekteyiz. 2013 yılında tüm işletme müdürlüklerimiz mikrohavza çalışması yapacaklar. Havzaların seçilme kriterleri bu eğitimde verilecek ve en kısa zamanda bu çalışmalara başlayacağız. Teşkilatımız için planlı, programlı çalışmalar yapmak çok önemli hale gelmiştir. Arazideki çalışmalarımızın en önemli ayağı da etüt proje yapmaktan geçmektedir" dedi.
Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve mühendislerin katıldığı seminerde, Başmühendis Sedat Yıldırım tarafından uygulama projeleri, ön etüt raporları, proje değişikliği teklif raporları, gerekçe raporları, projesiz çalışılmış sahalarda yapılması gereken düzenleme esasları, CAS veri standardı, toprak profili ve özellikleri, yetişme ortamı etüt çizelgesinin doldurulması, proje ekleri, haritalarının yapımı ve mikrohavza seçim yöntemi ve kriterleri hakkında bilgiler verildi.
(HSK-Y)

29.01.2013 15:18:01 TSI

Editör: Wan Haber