Van’ın Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Yağar, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral’a ziyarette bulundu. Başkan Yağar, ziyaret esnasında esnafın dert ve sıkıntılarını aktarma fırsatı bulduklarını söyledi. 


Yapılan seçimlerin ardından kendilerini tebrik için ziyarette bulunan kamu kurum kuruluşları, dernek ve siyasi parti temsilcilerine iadeyi ziyarette bulunduklarını belirten ETSO Başkanı İzzet Yağar, bu meyanda AK Parti İlçe Başkanlığı’nı da yönetimi ile birlikte ziyaret ettiklerini söyledi. Kendilerinin sıcak bir ilgiyle karşılandığını belirten Yağar, “Ziyaretimiz esnasında esnafımızın dert ve sıkıntılarından bahsettik. Başkanımızla sıkıntılar ile ilgili gerekli yerlere iletilmesi için görüştük. Esnafımızı yakından ilgilendiren Kentsel dönüşüm, KOSGEB kredilerinin ertelenmesi ve organize sanayinin yapımı öncesindeki sorunlar ve çözüm yolları konularında görüş alış verişinde bulunduk” dedi.


AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ise yapılan ziyaretten ilçe teşkilatı olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnafın dert ve sıkıntılarının çözümü konusunda iktidar partisi olarak ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceklerini anlatan Göral, “Özellikle ticaret odamızın bu iadeyi ziyaretinden dolayı yönetimim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Seçilmiş olan bu yeni yönetime de esnaf için Erciş için başarılar diliyorum, inşallah hayırlara vesile olur. Biz kendileriyle Erciş esnafı için daha güzel bir ortamda çalışabilmeleri için koordineli bir şekilde neler yapacağımız konusunda çalışmalarımız olacak. Başkanımızın bu konuda talepleri vardır. Bizler bu talepler üst mercilerimize ileteceğiz. Özellikle şehirde yapılacak kentsel dönüşümün ne zaman olacağı konusunda, biz bunun detaylarını kendilerine verdik. İnşallah Ramazan Bayramından sonra prefabrike iş yerleri yerleştirilecek, esnafımız yerleştirildikten sonra da yıkım gerçekleştirilerek birinci etabın kazması vurulmuş olacak.


İkinci bir nokta ise organize sanayi bizim için esnafımız için olmazsa olmazımızdır. Bir bölgenin kalkınmışlığı organize sanayinin varolmasıyla mümkündür. İnşallah başkanımız böyle bir çalışmayı başlatıyorlar. Buranın tapu tahsisleri ile alakalı son noktaya gelinmiş. Kaymakamlığımızın, Erciş Belediyemiz ve ticaret odamızın bünyesinde gerçekleşecek bu tapu tahsisi, belediyemiz veya başka kaynaklar üzerinden tapu tahsisi konusunda maddi kaynak bulmaya çalışarak inşallah alt yapı çalışmalarını başlamış olacağız.


Üçüncü bir nokta ise deprem sonrası esnafa verilen KOSGEB kredisi ile ilgili. Bu kredilerin ödemeleri konusunda esnafın bir yıl daha ertelenmesi konusunda talepleri vardır. Biz bu talepleri özellikle ekonomiden sorumlu Bakanımıza ve bölge milletvekillerimize ilettik. Konu ile alakalı muhtemelen iki özel banka tarafından sorun çıkarılıyor. Bu bankaların devre dışı bırakılması durumunda netlik kazanmamakla birlikte, ertelenmesi konusunda bir çalışma başlattık. İnşallah hükümetimizin esnafın bu mağduriyetini dikkate alarak KOSGEB kredilerini bir yıl daha ertelenmesi konusunda başarı elde ederiz. Ticaret odamızın başkan ve yönetimini ağırlamaktan da oldukça mutluluk duyduk. Yeni seçildikleri için de kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber