WanHaber.com - Haber Merkezi

Salih Geçken’in Tutku Radyo’da hazırlayıp sunduğu programa konuk olan ETSO Başkanı Abdulkadir Aslan’ın VATSO başkanı Mirza Nadiroğlu’nun yaptığı açıklamanın doğru olmadığını belirttiği konuşmasının devamında:

VATSO’DA YAŞANAN YOLSUZLUKLARDAN ÖTÜRÜ ESNAF MAĞDUR OLMUŞTU

Van’da yaşanan yolsuzluklardan ötürü bu yetki Diyarbakır’a verilmişti. Buda esnafımızı zorluk yaşamasına neden oluyordu. Esnafımız yaşadığı bu zorlukları bize ilettiğinde bizde gerekli işlemleri yaptıktan sonra müracaat yaptık. Bize bu yetkinin ilçelere verilmeyeceği belirtilince bizde bu işten vazgactik. Daha sonra Başbakanımız ziyaretinde biz bu sıkıntıyı dile getirdik. Ulaştırma bakanına ilettik. Esnaflarımızdan bazıları yaşadıkları sıkıntıyı ifade etti. Ulaştırma Bakanı Genel Müdürle görüştü, Genel Müdür’de bizi davet etti. Biz gerekli işlemleri ve sözleşmeleri yaptık.

VATSO BAŞKANI DOĞRU KONUŞMUYOR

VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu yanlış beyanlarda bulunuyor. Biz bu yetkiyi Diyarbakır’dan aldık. Van’dan almadık ki. Mirza Nadiroğlu niye böyle bir açıklama yapıyor. Niye milletvekillerini işin içine katıyor. Hiçbir milletvekili bu işin içinde yoktur. Bu açıklamaları talihsizlik olarak görüyorum.

BAŞKAN BİZE TEŞEKKÜR ETMELİYDİ

Van’da yaşanan sıkıntıdan ötürü bu yekti mahkeme süresince bu yetki Van’a verilmeyecekti. Bunu Mirza Bey’de biliyor. Biz müracaat ettiğimizde bunu kendisine aktarmıştık. O zaman hiçbir tepki göstermeyen başkan şimdi niye böyle bir açıklama yapıyor. Bize teşekkür etmesi gerekirken bizi neden suçluyor anlamış değiliz.  Esnafımız bin bir zorluk yaşayarak Diyarbakır’a giderek bu yetkiyi almak zorunda kalıyordu. Biz  bu sıkıntıyı giderdik. Başkan bize teşekkür etmesi gerekirken bize haksızlık yapıyor.

BAŞBAKANLA İLK GÖRÜŞEN VE SÖZ ALAN BİZİZ

Başbakanımız Erçiş’e geldiğinde yaşanan sorunu kendisine ilettik. Onlarda gerekli talimatı verdi. VATSO yetkilileri bizden sonra görüşmüş olabilir. Ben o zaman kendim başkana aktarmıştım. Mahkeme sürecini bittikten sonra yine Van’a verilebilir, dedik. Bizlere ve Sayın Vekile haksızlık yapmasın.  Bakan bey bana: ‘Başkan yetkileri size verelim. Esnafı  yaşanan bu sıkıntıdan kurtaralım’ dedi. Ondan sonra biz sözleşmemizi yaptık.

VATSO BAŞKANI YAPTIĞI HATADAN GERİ DÖNMELİDİR

VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu açıklama yapıp bizleri suçladıktan sonra kendisini arayıp yanlış yapmadımızı söyledim.  Ha Erçiş ha Van ne fark eder? Erçiş ile Van arasında fark yoktur. Yaşanan sıkıntıdan ötürü Van'a bu yetkinin verilmeyeceğini kendiside biliyor. Bizleri suçlayarak milletvekillerini işin içine katması doğru değil. Kendiside bunu çok iyi biliyor. 

Editör: Wan Haber