ETO Başkanı Harun Karacan, firmaların uzun ömürlü olabilmesi ve gelişebilmesi için kurumsallaşmanın önemli olduğunu söyledi.
ETO Akademi, "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Yöntemleri" eğitimi düzenledi. ETO Meclis Salonu'ndaki eğitime 140 firmanın temsilcisi katıldı. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, kurumsallaşmanın, bir şirketin sürekliliği ve geleceğe taşınabilmesi için en önemli faktörlerden biri olduğunu belirterek, bunu başaran şirketlerin ayakta kaldığını ifade etti. Türkiye'de şirket ömürlerinin çok kısa olduğunu belirten Başkan Karacan, buna karşılık Avrupa'da yüzlerce yıldır faaliyetlerini sürdüren ve gelişmeye devam eden firmalar bulunduğunu, bunu başarmadaki en önemli hususun kurumsallaşmak olduğunu vurguladı.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Erhan Eroğlu kurumsallaşmak isteyen KOBİ ve aile şirketlerine kurumsallaşmanın gereklilikleri, şirketlerini profesyonelce yönetebilmeleri için neler yapabilecekleri, yetki aktarımını etkin bir şekilde gerçekleştirerek işletmelerini nasıl büyültebilecekleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Eroğlu, ayrıca aile şirketlerinin karakteristik özellikleri, avantajları ve dezavantajları, aile şirketlerinde yaşanan idari meseleler ve patron hataları, kurumsallaşmanın ne anlama geldiği ve aile şirketlerinde kurumsallaşmanın nasıl gerçekleştirileceği hususlarını paylaştı.
(GÖ-MŞ)

16.12.2012 16:10:27 TSI

Editör: Wan Haber