Londra'da yaşayan Etiyopya vatandaşları, İngiltere hükümetinden Etiyopya'ya yaptığı yardımları durdurmasını talep etti.
İngiltere'nin her yıl Etiyopya'ya gerçekleştirdiği üç milyar dolarlık yardımın, Etiyopya hükümeti tarafından kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığını ifade eden göstericiler, İngiltere Başbakanlık binası önünde toplanarak sloganlar attı.
Göstericilerden Gizaw Tasissa, "Ben bugün buraya Etiyopya'ya yapılan yardımların durdurulmasını desteklediğim için geldim. Özellikle tutuklamalar, işkenceler ve öldürmeler Oromia'da devam ediyor. İngiliz hükümetinin yaptığı yardımları durdurması gerekiyor. Etiyopya hükümeti bu yardımları kendi halkına işkence etmek için kullanıyor. Yapılan 3 milyar dolarlık yardım, kişisel harcamalar ve işkenceler ile muhalefeti durdurmak için kullanılıyor" açıklamasında bulundu.
Ülkesinde gördüğü baskı ve tehditlerinden kaçarak İngiltere'ye sığınan Bersüsa Berrü, "Ben Oromia'dan kaçarak geldim. Benim gibi birçok kişi mevcut yönetimin baskı ve işkencelerinden kaçmak için buraya sığındı. Konuşma özgürlüğümüz ve politik haklarımız yasaklı. Etiyopya'nın en büyük destekçisi İngiltere hükümeti ve ikinci en büyük maddi yardımı sağlıyor ancak Etiyopya, bu yardımı işkence için kullanıyor ve polisi kullanarak halkın özgürlüklerini kısıtlıyor. İngiltere hükümeti katil olan bu yönetimle işbirliği yapmayı durdurmalı. Uluslararası toplum bu konunun farkında ancak eyleme geçme konusunda herhangi bir adım atmıyor" şeklinde konuştu.
(CC-Eİ-Y)

25.01.2013 19:45:38 TSI

Editör: Wan Haber