Etiyopya Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu, iki ülke arasındaki eğitim işbirliğini geliştirmek amacıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Etiyopya Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu'naya, Etiyopya Antalya Fahri Konsolosu Bülent Çekiç eşlik etti.
Akdeniz Üniversitesi'nin başarılarını takip ettiklerini aktaran Mulatu Teshome Wirtu, Etiyopya Addis Ababa Üniversitesi'nin Akdeniz Üniversitesi ile bir işbirliği yapmak istediğini belirtti. Wirtu, Addis Ababa Üniversitesi'nin, Akdeniz Üniversitesi'nin deneyimlerinden faydalanarak, eğitim kalitesini artırabileceğini söyleyerek, "Üniversiteniz ile Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında öğrenci ve akademik personelin değişiminin sağlanabileceği bir işbirliği içerisine girmek istiyoruz" diye konuştu.
Rektör Kurtcephe ise, Etiyopya ile Türkiye arasında tarihi uzun yıllar önceye dayanan köklü bir iletişim olduğunu belirterek, "İki ülke arasında ithalat ve ihracat konusunda sıkı bir ilişki var. Bu iki dost ülkenin eğitim alanında da ortak çalışmalar içinde olmasını istiyoruz. Biz Akdeniz Üniversitesi olarak üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimi anlaşmaları ile birbirimizin bilgi birikimini paylaşmalıyız" dedi.
Büyükelçinin ziyaretinden çok memnun olduğunu, bu ziyaretlerle ülkeler arası iletişimin ve işbirliğinin artacağına inandığını vurgulayan Rektör Kurtcephe, Büyükelçi Mulatu Teshome Wirtu'ya ziyaret anısına hediye takdim etti.
(İAİA-Y)

07.12.2012 18:12:16 TSI

Editör: Wan Haber