Elazığ'ın Kovancılar ilçesi yakınlarında bulunan Yıldırımlar Etikrom Tesisileri, geçen yıl bakıma alınan iki fırından birinin üretime başladığı, çalışmalarında sona gelinen ikinci fırının ise şubat ayında üretime alınacağı açıklandı.
Yıldırımlar Etikrom Tesisleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Biçer, tesislerde geçen yıl sadece B tesisindeki fırınların üretim yaptığını ve bu çalışmalar sonucunda 80 bin ton metal üretiminin yapıldığını belirtti. Geçen yıl bakıma aldıkları A tesisindeki iki fırından birinin bu ay içinde üretime açıldığını, ikinci fırının ise şubat ayı içinde üretime alınacağını belirten Genel Müdür Yardımcısı Biçer, "Fabrikamızda A ve B tesislerinde bulunan dört adet fırın şubat ayında üretime başlamış olacak. Böylece tam kapasite üretme imkanı bulacağız. Tesislerde geçen yıl 80 bin ton metal üretimi gerçekleşti. Bu yıl A tesisindeki fırınları da devreye alarak 130 bin ton metal üretimi gerçekleştirmeyi hedefledik. Krom üretimi yıllık 600-700 bin ton arasında değişiyor. Ülkemizin bu alanda dünyadaki konumunu geliştirme adına tesislerde yaptığımız yatırımlar devam ediyor. Yıldırımlar Etikrom olarak hem yaptığımız çalışmalarda ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamanın hem de kalitemizi geliştirmek ve bu alanda dünyadaki en iyi firma konumuna gelmenin çabasını göstermeye devam ediyoruz" dedi.
Biçer, yaptıkları çalışmalarla Elazığ ekonomisine önemli katkı sağladıklarını, bu katkıların her yıl yapılan yeni bir projenin hayata geçirilmesiyle artış gösterdiğini de ifade etti.
(EK-AKK-Y)

25.01.2013 15:41:52 TSI

Editör: Wan Haber