Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası'nı ziyaret etti.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, ilçe odaları ziyaretlerine devam ediyor. Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası'nı da ziyaret eden Sevimçok, Oda Başkanı Bekir Akış ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Bekir Akış, AESOB Başkanı Sevimçok'a odanın hizmetleri ile ilgili bilgi verirken, pazaryerlerinde etiketsiz ürün satılması ile ilgili üyelerine uyarılarda bulunduğunu söyledi. Kurala uymayanlara para cezası verildiğini belirten Akış, pazar yerlerinde düzenli kontrollerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
Pazarlarda dikkat ettikleri bir başka önemli konunun hijyen olduğunu anlatan Akış, pazar yerinde süt ve süt ürünleri, baharat, lokum, kuruyemiş ve yumurta satıcılarının tek tip kıyafet giydiklerini söyledi. Akış, uygulamalarının pazarcı esnafı tarafından da olumlu olarak karşılandığını belirtti.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise etiketin ticaretin güven simgesi olduğunu belirterek, esnafın sattığı en küçük üründen en büyüğüne kadar hepsinin üzerinde mutlaka fiyat etiketinin görülmesi gerektiğini söyledi. Sevimçok, "Etiket ticaretin güven simgesidir. Satılan bir ürüne fiyat etiketi konulmuyorsa, vatandaş o satılan ürüne karşı kafasında bir önyargı ile yaklaşır. Ya o ürünü, gerçek değerinin altında pazarlık yaparak almaya çalışır, ya da üzerinde fiyat etiketi olmadığı için o ürünü almaktan vazgeçer. Etiket müşteriye güven verir. Müşteri malın kalitesinden önce o malın fiyat etiketine bakar" diye konuştu.
(SK-Y)

26.01.2013 10:52:12 TSI

Editör: Wan Haber