Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Turizm Fuarı'nda İzmir ve Ege Bölgesi'ni tanıttı.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olarak gösterilen ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen EMITT Turizm Fuarı'nda, İzmir standında fuar ziyaretçilerini karşıladı. Fuara büyük beklentilerle katıldıklarını ve ilgiden memnun olduklarını belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, EMITT 2013'te İzmir ve EXPO rüzgârının estiğini belirtti. EMITT Turizm fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerine ev sahipliği yaptı. İzmir Kütür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan ve ETİK üyelerin de temaslarda bulunduğu fuar süresince, dünyanın dört bir yanından fuara katılan turizmcilere ve tatilcilere İzmir ve Ege bölgesinin tanıtımı yapıldı. Tercan, "Bölgemizi, yabancı ülkelere daha iyi şekilde sunabilmek için ETİK olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bölgenin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini fuar ziyaretçilerine aktarıyor, EXPO 2020 adayı kentimiz İzmir için destek alıyoruz" dedi.
"İZMİR'İ BÜTÜN FUARLARDA TANITACAĞIZ"
Türkiye'ye 2013'te gelecek turist sayısının artmasında büyük rol oynayacak EMITT fuarının son derece önemli olduğunu vurgulayan ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu artıştan İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin faydalanması ve bölgeye daha çok turist gelmesi için çalıştıklarının altını çizdi. Başkan Mehmet İşler, "Dünyanın dört bir yanından katılımcının bulunduğu EMITT, turizm profesyonelleri ve tatilcilerle bir araya gelmek için mükemmel bir ortam sağlıyor. ETİK olarak tanıtımlara hız kesmeden devam ediyoruz. EXPO 2020 aday kenti İzmir'imizin tanıtımını yurtdışında birçok fuarda gerçekleştirmiştik. Bu sefer bu fırsatı kendi ülkemizde EMITT ile yakalamış bulunuyoruz. EXPO 2020 vurgusuna bundan sonra da fuarlarda devam edeceğiz" dedi. İşler, ETİK ve İzmir Valisi Cahit Kıraç ile yapılan görüşmeler sonucunda, 2013 yılında İzmir'i EXPO sürecinde bütün fuarlarda tanıtma kararı alındığını söyledi. İşler, İngiltere'de World Travel Market (WTM), Hollanda'da Utrecth ve Finlandiya'da Makta Turizm Fuarları'nın ardından son olarak EMITT Turizm Fuarı ile şehri EXPO 2020'ye en iyi şekilde hazırladıklarını belirtti.
(AH-Y)

29.01.2013 11:13:14 TSI

Editör: Wan Haber