Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu eğitim seminerinde konuşan Türkiye Kasaplar ve Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Sayın Başbakan, hayvan başına verilen 300 lira desteğin yanında, çocuklarımıza da 300'er lira takdim ederse et tüketiminde artış olur" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminerde konuşan Yalçındağ, Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi. Yalçındağ, "Konunun bu duruma gelmesi önümüzdeki dönemde büyükbaş hayvancılığa da sıkıntı verecektir. Nitekim bu düşündüklerimiz aynen gerçekleşti. Buraya gelmemizin nedeni neydi diye araştırırsak, 2007-2008 yıllarında yaşanan kuraklık, buna bağlı olarak yem fiyatlarındaki yükselme, süt fiyatlarındaki aşırı düşüş, üreticinin elindeki damızlık hayvanı kestirmesine yol açtı. Böyle olunca da konu kaçınılmaz noktaya geldi. Türkiye'de sürekli et meselesi konuşulmaya başlandı. 2010 yılının Nisan ayında sayın bakanımız Mehdi Eker bizleri topladı, konuyla ilgili görüştük. Görüşmeden çok çarpıcı sonuçlar çıktı. Piyasalarda bir tedirginlik olduğunu dile getirdik. Eğer böyle giderse et ithal edecek hale geleceğimizi söyledik, nitekim de öyle oldu" şeklinde konuştu.
Sucuk ve salamdaki karışımın kaldırılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yalçındağ, "Sucuk ve salamda karışım kaldırıldı. Kırmızı et ya da beyaz etten yapılacaksa ayrı ayrı yapılacak. Sucuksa sucuktur, başka ürünlerle karışım olmaz. Karışımla yapılan ürünlere sucuk denmesi yanlıştır. Ben bu uygulamayı tüketici ve üretici adına yürekten destekliyorum. Geleneksel lezzetlerin korunması kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.
(ŞK-ZB-Y)

07.02.2013 13:28:05 TSI

Editör: Wan Haber