Estonya-Türkiye Ticaret Eğitim ve Kültür Derneği (EESTÜRK) heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e nezaket ziyaretinde bulundu. Güzelbey, Estonya Talin'den gelen konuklarına değişen Gaziantep'i anlattı.
Estonya'nın Talin kenti ile dostane ilişkiler kurduklarını söyleyerek, kendisinin de birçok kez Estonya ve Talin'e gittiğini ifade eden Güzelbey, "Orada iyi ilişkiler kurduğumuz dostlarımız bugün bize nezaket ziyaretinde bulundular. Biz de kentimizin değişen yüzünü ve projelerimizi anlatıp, Gaziantep'i gezmelerini sağladık. Bundan sonra da iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güzelbey, "Bildiğiniz gibi Gaziantep birçok Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkeleri ile kardeş şehir. Bu şehirlerle ticari gelişmelerimizin yanında, kültür, eğitim, sosyal etkinlik ve birçok belediyecilik anlamında da ilişkilerimiz sürüyor. Bu bağlamda hem kentimizi Avrupa ülkelerine tanıtıyoruz, hem de onların gelişmiş yönlerinden yararlanıyoruz" diye konuştu.
Dernek Başkanı Fatih Güllü de, Gaziantep'i Estonya'da tanıtmak amacıyla verdiği destekten dolayı Güzelbey'e teşekkür ederek, "Başkan Güzelbey birçok defa Estonaya'ya gelip bize desteklerini sunmuştu. Biz de bugün kendisini ziyaret edip, Gaziantep'i daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Gaziantep'i Estonya'da tanıtma çalışmalarıma verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Bu amaçla Estonya'nın Express Grupp'a bağlı Daily Newspaper yazarı Priit Simsoni'ye Gaziantep'in tarihi ve kültürel zenginliklerini göstererek Gaziantep'in tanıtımına katkı yapmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyarette, Estonyalı profesörler, iş adamları ve EESTÜRK üyeleri yer aldı.
(HD-SO-Y)

03.12.2012 14:44:23 TSI

Editör: Wan Haber