Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İdris Elmas, sevdiği sanatçı, artist ya da aktöre kişiye göre estetik yaptıranların mutluluğunun bir kat daha arttığı söyledi.
Erkeklerin daha çok Erzurum'da burun ameliyatı yaptırdığını belirten Eslamer Estetik ve Lazer Merkezi uzmanlarından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. İdris Elmas, kadınların ise başta burun olmak üzere göğüs küçültme ve karın gerdirme için başvurduklarını söyledi.
Estetik yaptıran bir çok kadının güzel şarkıcıları örnek alarak Petek Dinçöz'ün burnu, Laetitia Casta'nın yüzü ve göğüsleri, Ebru Gündeş'in kaşları ve Liz Taylor'un dudak ve elmacık kemiklerini kendi vücutlarında görmek istediklerini ifade eden Dr. Elmas, "Örnek aldığı kişiye göre estetik yaptıranların mutluluğu bir kat daha artıyor. Erkekler ve kadınlar, görünen vücut bölgelerine öncelik verdiği için en çok burun estetiğine ilgi gösteriyorlar. Kliniğe, estetik ameliyat için Erzurum'un yanı sıra çevre illerden de hastalar geliyor. Estetik ameliyatların sayısı her geçen gün artıyor" dedi.
Estetik ameliyatların tek amacının kişinin fiziksel bozukluğunu düzeltmek olmadığını belirten Elmas, "Fiziksel bozuklukların düzeltilmesiyle birlikte, bireylerin psikolojik ve sosyal sıkıntıları da iyileşiyor. Fiziksel eksikliği nedeniyle toplum içerisinde sıkıntı yaşayan insanların ameliyat olduktan sonra öz güvenleri artıyor. Böylece ilişkilerinde sorun yaşamıyorlar" diye konuştu.
(AA-AA-AŞ-Y)

13.02.2013 14:50:19 TSI

Editör: Wan Haber