Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Zeytinada köyünün Kışla Mahallesi'ne kamyonlarla dökülen ne olduğu bilinmeyen atık, köy halkını korkuttu. Yol boyunca farklı noktalara dökülen atıktan çıkan alev ve dumanlar köylüleri tedirgin etti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, geçen Salı gününden itibaren gece saat 02.00-03.00 arasında bölgeye gelen kamyonlar yol kenarında uygun gördükleri yerlere atıkları boşalttı. Koyu siyah ve koyu kahverengi renklerde olan atıktan alevlerle birlikte dumanların yükseldiği, yağan yağmurdan sonra alevi sönen atıktan mavi ve yeşil sular aktığı belirtildi. Ne olduğunu bir türlü anlamayan köy sakinleri, çocuklarını esrarengiz atıktan uzak tutarken, ihbar üzerine atıkların döküldüğü bölgede inceleme yapan jandarma, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTİYORUZ
Köy sakinlerinden Hüseyin Altın, atıkların ne olduğu konusunda hiç kimsenin bir fikri olmadığını belirterek, köy halkı olarak korktuklarını söyledi. Hüseyin Şahiner ise atıklara güneş vurduğu zaman yanmaya başladığını, yağmur yağmadan önce atıkların üzerinin külle kaplı olduğunu belirtti. Atıkların gece yarısı dökülmesinin kendilerini daha da endişelendirdiğini ifade eden Şahiner, "Atığın ne olduğunu bilmiyoruz. Zehirli bir madde olabilir ve köyümüze zarar verebilir. Yetkililerden bu atıkla ilgili inceleme yapmalarını ve bizi aydınlatmalarını istiyoruz" dedi.
Köy sakinlerinden Atiye Korkmaz da, atıktan pis ve acı bir koku geldiğini belirterek şunları söyledi: "Geçen hafta döktüler bunu. Ne olduğunu bilmeyiz. Öyle yanıyor. Sabah kalktım yanıyor. Korkuyoruz zehir midir nedir. Pis acı bir kokusu var. Bu hiç gördüğümüz bir şey değil."
Kamyonların gece yarısı atıkları döktüğünü gören Osman Özkurt da sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu maddenin ne olduğu belirsiz. Bir gece saat 2-3 sıralarında döküldü. Kimyasal madde midir nedir bilmiyoruz. Gece uyandığımda damperli bir arabanın atığı döktüğünü gördüm. Muhtara söyledik ama bir sonuç çıkmadı. Milletin hayatıyla oynayabilirler. Bu atık yanıyordu. İçinden duman çıkıyor. Yağmur yağdığı için söndü.Yetkililerden bu konuya bir aydınlık getirmelerini istiyoruz."
Köy muhtarlığı azası Hüseyin Ünlü de yetkilileri göreve davet ederek şunları söyledi: "Bu yolun kenarına dökülen maddenin ne olduğunu bilmiyoruz. Köy halkı korkuyor. Belirli bölgelere dökmüşler. Gündüzleri güneş aldığında duman çıkıyor. Sürekli yanıyor. Bunun ne olduğunun incelenmesini istiyoruz."
(AMT-SK-HO-Y)

29.01.2013 10:35:30 TSI

Editör: Wan Haber