Espiye Belediyespor'a yardım amacıyla zorla para topladığı iddiasıyla 4,5 ay önce tutuklanan ve bir süre önce de cezaevinden tahliye olan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, yeniden göreve iade edilmesi için resmi başvurusunu yaptığını söyledi.
Yaşadığı yargı süreci ile ilgili açıklama yapan Karadere, "Yargı mensubu arkadaşlar da görevini yapmaktalar. Onların vermiş olduğu kararlara ve bundan sonra verecek oldukları kararlara saygı duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Biz Türk Adaleti'ne güveniyoruz. Güvenimiz tamdır. Güvenmeye de devam edeceğiz. Görevime müracaatımı yaptım. O süreç nasıl işleyecek bilemiyorum. Ancak kısa zamanda da görevimize iade aldıktan sonra hızla çalışmalara kaldığımız yerden başlayacağız" dedi.
Cezaevinden çıktıktan sonra gerek Espiye halkı, gerek Giresun halkı, gerekse de AK Parti'lilerin kendisine yoğun ilgisinin olduğuna işaret eden Karadere, "Bu süreçte mağduriyetimiz olmuştur. Bu mağduriyeti yaşadığımızdan da hiçbir zaman üzüntü duymadık. Ama burada 4,5 aylık süreçten geçtikten sonra ilk akşam özellikle tüm kamuoyunun gösterdiği o desteği gördükten sonra biz o 4,5 ayı kısa sürede unuttuk" diye konuştu.
"Bu 4,5 ay gibi zaman içerisinde değerli başkanvekilimiz bizim yokluğumuzu hissettirmeden aynı şekilde Espiye'ye hizmet etmeye devam etti" diyen Karadere "Kendisini tebrik ediyorum. Ama her ne kadar hizmet etmeye devam etmiş olsa da, onların da benim bu yaşamış olduğum süreçten dolayı zamanlarının bir kısmını bana ayırdılar. Bizi tekrar göreve iade ederlerse hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Cezaevinde geçen 4,5 aylık süreyi halkımıza geceli gündüzlü çalışarak, telafi edeceğiz. Espiye halkına hak ettiği hizmetleri inşallah sürdürürüz" şeklinde konuştu.
(FB-ÖS-Y)

06.02.2013 13:25:47 TSI

Editör: Wan Haber