Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ), Scimago Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, 2012 yılındaki bilimsel çalışmaları ile dünyada bin 541'inci, Türkiye'de ise 28'inci sırada yer aldığı belirtildi.
ESOGÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Scimago Enstitüsü tarafından, Scopus veri tabanını dikkate alarak dünyada 3 bin 290 üniversiteyi ve araştırma kurumunu değerlendirerek sıralandırıldığı belirtildi. Sıralamada, üniversite ve araştırma kurumlarının 2012 yılında yayımlanan bilimsel belgelerinin toplam sayısı, bilimsel çalışmalarında yabancı kuruluşlarla işbirliği, kalite ve etkisi, tematik uzmanlaşması, aldığı atıflar ve bilimsel liderliği dikkate alındığı anlatılan açıklamada "Sıralamada dünyada 8 farklı bölgedeki (Afrika, Asya, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Okyanusya) ülkeler ele alınarak, üniversite ve araştırma kurumlarının sıralaması dünya, bölge ve ülkeler bazında yapıldı. Dünya bilimsel çalışma ürününün yüzde 80'ini kapsayan kurumları ele alan sıralamada 3 bin 290 üniversite ve araştırma kurumu arasına Türkiye'den 62 üniversite ve araştırma kurumu girmiştir. 2012 sıralamasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi; dünyada bin 541'inci, Orta Doğu Bölgesi'nde 67'inci ve Türkiye'de de 28'inci sırada yer aldı. Farklı araştırma ve sıralama kuruluşlarınca ön sıralarda yer aldığı açıklanan ülkemizin popüler üniversite ve araştırma kuruluşlarının, Scimago Enstitüsü 2012 yılı sıralamasında son sıralarda bulunması veya sıralamada hiç yer almaması da dikkati çekti" diye ifade edildi.
Yapılan açıklamada, Scimago Enstitüsü'nün 2012 Araştırma Performansı sıralamasında, Türkiye'de ilk üç sırayı, İstanbul, Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin yer aldığı da belirtildi.
(KT-Y)

30.01.2013 12:28:11 TSI

Editör: Wan Haber