Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) dahil olduğu ve Avrupa Birliği hibe programlarının şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 7. Çerçeve Programı içerisinde yer alan CARE Projesi'nin yıllık ilerleme toplantılarının ilki ESO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Fransız Aerospace Valley koordinatörlüğünde Eskişehir Sanayi Odası'nın da yer aldığı Avrupa'dan 9 farklı havacılık kümesinin ortaklığında gerçekleştirilen Clean Aerospace REgions (CARE) Projesi önemli havacılık projelerinden biri olarak kabul ediliyor.
Avrupa'da faaliyet gösteren havacılık kümelerinin özellikle "Green Aircraft" alanında kapasitelerinin artırılmasını, Ar-Ge çalışmalarının teşvik edilmesini ve projeye katılan 9 havacılık kümesi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini amaçlamayan projenin ilk 12 aylık süresinin ele alındığı toplantıda ağırlıklı olarak proje ortağı kümelerin SWOT analizleri değerlendirildi. Gerçekleştirilen mevcut durum analizleri neticesinde oluşturulacak ortak proje faaliyet planı üzerinde çalışmalar yapıldı.
İlk 12 ayı tamamlanan 3 yıllık proje dâhilinde, katılımcı kümeler için ihtiyaç analizleri, iyi örneklerden yola çıkarak yol haritaları, Green Aircraft alanında eğitim ve seminerler, Ar-Ge fonlarına firmaların yönlendirilmesi, katılımcı kümeler arasında kurulacak çapraz ilişki çalışmaları neticesinde işbirliği alanlarının belirlenmesi ve proje ortakları için kapasite artırıcı faaliyetler tasarlanmakta. Proje neticesinde havacılık alanında faaliyet gösteren en az 300 kuruluştan oluşan bir veri tabanı ve bu veri tabanı içinde en az 10 somut yeni projenin geliştirilmesi hedefleniyor.
(KÇ-Y)

29.01.2013 16:53:57 TSI

Editör: Wan Haber