Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), sanayi esnafının teknik, sosyal, pazarlama ve kültürel konularında gelişimine katkı sunarak, üniversite sanayi işbirliğinin gerçekleşmesine zemin hazırlamak amacıyla Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile 'İşbirliği Protokolü' imzaladı.
'İşbirliği Protokolü' Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ile MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna tarafından imza altına alındı. İmza töreninde konuşan ESOB Başkanı Talat Dinçer, söz konusu protokolle MMO tarafından düzenlenecek ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sektör araştırması gibi etkinliklere sanayinin katılımını sağlayacaklarını, ayrıca MMO tarafından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda üniversitenin desteği alınarak etkinlikler düzenleneceğini ifade etti. Sanayinin ihtiyaçlarını belirleme adına üniversite akademisyenleri ve MMO mühendislerince yapılacak sektörel inceleme ve anket çalışmalarına destek verileceğini kaydeden Dinçer, "MMO bünyesinde veya üniversitelerde düzenlenecek sertifika programı gibi eğitim programları ile sosyal etkinliklerden sanayi esnafının uygun şartlarda yararlanması girişimleri yapılacak. Yine Birliğimiz, MMO ve üniversiteler arası yapılan protokollere istinaden üniversitenin talep ettiği konularda stajer öğrencilerin sanayi içerisinde yer almasına destek sağlanacak. Ayrıca MMO'nun çalıştaylarında ve üniversitelerde yapılacak akademik etkinliklerde, sektör yöneticilerinin konuşmacı olarak yer almasına yardımcı olunacak" dedi. Başkan Dinçer, protokolle sanayideki küçük ve orta boy işletmelerin önündeki vizyona daha geniş bakabilme imkanı sunacaklarını sözlerine ekledi.
Mersin Sanayi Sitesi'ndeki esnafı bilgilendirmek ve daha verimli çalışılmasını sağlamak amacıyla bu işbirliğini yaptıklarını ifade eden MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna ise, söz konusu protokolün Mersin'in yararına ciddi bir faaliyet olduğunu dile getirdi. Turna, "Bu protokolün anlamı, iki kurumun da elini taşın altına koyduğunu, kendi üyelerini bu konuda hareketlendireceği ve sonuçta da ülke yararına, kent yararına ciddi anlamda faaliyetler oluşturmak adına atılan bir adımdır. Bu sadece MMO'nın adımı değil, Esnaf Sanatkarlar Ve Odaları Birliği'nin bir adımıdır, üniversitemizin adımıdır, top yekun Mersin yerelindeki dinamiklerin karşılığını alacağı bir adım olacaktır" diye konuştu.
(HSK-Y)

21.01.2013 12:44:08 TSI

Editör: Wan Haber