Mersin Marina esnafı, hafta sonunda yapılacak 'KAP Mersin Yol Yarışları' Türkiye Şampiyonası dolayısıyla Adnan Menderes Bulvarı'nın trafiğe kapatılacak olmasına tepki gösterdi.
2013 Akdeniz Oyunları'na hazırlık kapsamında 'KAP Mersin Yol Yarışları' Türkiye Şampiyonası Mersin'de gerçekleştirilecek. Yarışların 8-9-10 Şubat 2013 tarihlerinde merkez Yenişehir ve Mezitli ilçelerini birbirine bağlayan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılacağı haberini alan bulvar esnafı, yolun trafiğe kapatılacak olmasına iş yapamayacakları gerekçesiyle tepki gösterdi.
Bulvar üzerinde bulunan Mersin Marina'da faaliyet gösteren esnaf, konuyla ilgili açıklama yaparak, Mersin Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası'nı göreve davet etti. 'KAP Mersin Yol Yarışları' Türkiye Şampiyonası, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yapılacağı için yolun trafiğe kapatılmasının iş yapamayacakları anlamına geldiğini belirten esnaf, "Hafta sonunu iple çektiğimiz şu günlerde bu tip keyfi uygulamalar ekonomik kayıplarımızı arttırmakta, dahası sömestr tatiline denk gelmesi ciddi sıkıntılar yaşamamıza yol açmaktadır. Geçmiş tarihlerde de benzer uygulamalarla yol kapanmış bizlerin işini olumsuz etkilenmiştir. Alternatif yollar varken en işlek caddenin kapatılması zaten anlamsız. Daha az kullanılan 3. Çevre Yolu veya Kuyuluk otobanının bir bölümü kullanılabilirken bizlere sorulmadan keyfi uygulamalarla bu yolun kapanmasına anlam veremiyoruz" dedi.
Ekonomik kayıplarının giderilmesi için hukuksal zeminde haklarını arayacaklarını söyleyen Mersin Marina esnafı, şunları kaydetti: "Bu sorun sadece bizim sorunumuz değil, tüm Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan esnaf bizler gibi düşünüyor. Bu bağlamda, Mersin Valisini ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde ekonomik kayıplarımızın telafi için hukuksal mücadele başlatacağımızı bildiriyoruz."
(KYM-Y)

07.02.2013 14:41:23 TSI

Editör: Wan Haber