Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç, ticari kredilerde eş rızası aranmasının şart koşan düzenlenmeyi kaldırıyor olmasının esnafı rahatlatacağını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ticari kredilerde eş rızası aranmasının şart koşan düzenlenmeyi kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Tunç, yaklaşık bir yıl önce kredi kefaletlerinde eş rızası konulmasının insanları sıkıntıya soktuğunu belirtti. Bunun sıkıntısının görülmesi nedeni ile bu uygulamanın kaldırılmasının ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Başkan Tunç, "Kredi çeken esnaf mağdur esnaf, işi iyi giden esnaf değil. Sıkıntı da olan esnafın zorlukla ulaştığı krediye bir engel daha olmuştu. Bunun düzeltilmesi ve böyle bir şeyin ortandan kaldırılıyor olması iyi bir şey ki esnaflarımız bu konuda ciddi şekilde rahat edecektir" dedi.
Başkan Tunç, küçük esnaf ve sanatkarın krediyi yatırım için değil borç ödemek için çektiğini belirterek, "Kredi yatırıma dönüşürse verimli olur. Ancak iddialı da konuşuyorum. Krediye ulaşabilen esnafın yüzde 85'i sadece borcunu ödeyebilmek, ticari itibarını kaybetmemek mantığı ile kredi alıyor. Hükümetimizden talebimiz esnaflarımızın kredi ile borç ödeme yükünden kurtarılması" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

04.02.2013 15:35:32 TSI

Editör: Wan Haber