Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte 42 meslek odasının bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla ortak basın açıklaması düzenledi.
Diyarbakır Sanayi Sitesi'nde toplanan meslek odaları elektrik kesintilerinin devam etmesi durumunda sayaçlarının okunmasını engelleyeceklerini dile getirdi. Basın açıklamasını okuyan Diyarabakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (DESOB) Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır ekonomisinin yükünü taşıyan ve her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta durmaya çalışan, teşvik paketleriyle yatırama özendirilen esnafın yaşanan ölçüsüz kesintilerle kazanımları bir anda sıfıra indirildiğini belirtti. Ebedinoğlu, "Diyarbakır'da son yıllarda yaşanan elektrik kesintileri bütün şehir için bir işkenceye dönüştü. İstihdamın lokomotifi olan, alın teri ve el emeği ile yanında çalıştırdığı kalfası, çırağıyla 10 binlerce aileye aş ve iş sağlayan 30 yıldan fazladır bölgemizde yaşanmakta olan olaylar ve geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik krizler nedeniyle sıkıntı içerisinde ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkarlarımız, Diyarbakır ekonomisinin yükünü taşıyan ve her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta durmaya çalışan, teşvik paketleriyle yatırama özendirilen ancak yaşanan ölçüsüz kesintilerle kazanımları bir anda sıfıra iniyor. Çiftçilerimiz, kesinti ile voltajdaki aşırı yükseliş ve düşüşlerden her yıl verim kaybı yaşıyor" dedi.
DESOB Başkanı Ebedinoğlu, esnaf ile yaptıkları görüşmelerde, esnafın, elektrik kesintilerinin devam etmesiyle sayaçlarının okutmayacaklarını belirttiklerini anlattı. Ebedinoğlu, "Türkiye'nin en önemli enerji üretim merkezinde yer alan ve 2012 yılında 22 milyar dolarlık enerji üreten GAP'ın önemli şehri olan Diyarbakır'ın bu derece ihmal edilmesine yol açanlardan hesap sorulmalıdır. 40 yıldır enerji altyapısına yönelik hiçbir yatırım yapılmayan Diyarbakır'ın sorunları, bölgeden elde edilen 22 milyar dolarlık enerji gelirinin çok büyük kısmıyla giderilebilecek durumdadır. Bu konuda milletvekillerimizi sorumluluğa davet ediyoruz. Bütün dikkatlerini siyasi meselelere yöneltmiş milletvekillerimiz Diyarbakır'da yaşanan elektrik kesintilerinin en az siyasi sorunlar kadar önemli olduğunu ve vatandaşlarımızın canından bezdirdiğini bilmek zorundadır. Esnaftan gelen bir talebi de dile getirmek istiyoruz, eğer bu sorun devam ederse, sanayi sitesindeki esnafların sayaçların okumasını engelleyeceğiz. Bunu TEDAŞ'ın bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-Y)

15.01.2013 14:11:07 TSI

Editör: Wan Haber