VAN (İHA) Van'daki Yeni Sanayi Sitesi esnafları, sorunlarını dile getirmek üzere Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ile parti binasında bir araya geldiler.
Seti esnafı, mevcut yerlerinin kapasitesinin birçok açıdan yetersiz olduğunu ve buna karşın kooperatif olarak yeni bir yer tahsisi için daha önce ilgili Bakanlığa başvuruda bulunduklarını dile getirdiler. Süreç içerisinde yer tahsisinin ve etütlerinin yapıldığını, şimdi ise sadece Van'daki kurumlardan onay beklediklerini dile getiren esnaf, işlemlerin hızlandırılması ve ayrıca kredi tahsisi için İl Başkanı Aras'tan yardım talebinde bulundular.
Aras ise, esnafın makul taleplerini destekleyeceklerini belirterek "Öncelikle esnafımıza, Ak Parti'yi bir çözüm merkezi olarak gördükleri için teşekkür ediyoruz. Sorunlarıyla bugüne kadar daima ilgilendik, ilgileneceğiz. Memleketimizin yararına olabilecek makul ve meşru tüm talepleri ve projeleri desteklediğimiz gibi hayata geçmesi için de gerekli tüm yardımı yapmaya devam edeceğiz. Zaten Van artık malumunuz büyükşehir oldu haliyle bir çok alanda yenilikler doğuracağı gibi aynı zamanda sanayinin de büyümesine ilave modern yeni hizmet alanlarının oluşmasına ihtiyaç doğuracaktır. Yer talebi konusunda Van'daki onayı hızlandırmak ve kredi talepleriniz için üstümüze düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz" dedi.
(MET-Y)

21.12.2012 12:11:37 TSI

Editör: Wan Haber